PNUD a oferit 650 mii de dolari antreprenoarelor din agricultură

Un sprijin financiar de 650 mii de dolari a fost acordat de PNUD Moldova, cu suportul Elveției și Japoniei, pentru antreprenoarele din domeniul agriculturii. Astfel, 78 de femei din 16 regiuni ale țării au primit echipamente și ajutor în servicii pentru a realiza practci agricole sustenabile. Proiectul are drept scop formarea rezilienței la impactul schimbărilor climatice.

În cadrul evenimentului de înmânare a certificatelor pentru antreprenoarele câștigătoare ale concursului de proiecte, ambasadorul Japoniei și-a exprimat susținerea față de femeile din întreaga lume.

YAMADA YOICHIRO, ambasadorul Japoniei: „Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să sprijinim femeile producătoare agricole și să ne asigurăm că acestea joacă un rol-cheie în agricultură și în securitatea alimentară globală. Guvernul Japonez este mândru să sprijine și să încurajeze femeile antreprenoare din Japonia și din întreaga lume. ”

De asemenea, Vasile Șarban, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, a menționat că Republica Moldova are un potențial semnificativ pentru dezvoltarea sectorului agricol.

VASILE ȘARBAN, secretar de stat în cadrul MAIA: „Ministerul, IONDP-ul, Partenherii de dezvoltare vor acorda supăort în continuare ca să putem dezvolta această țărișoară mică, căci noi avem un potențial enorm. Noi suntem ca și suprafață agricolă la nivel cu Olanda. Olanda încă are mai puțin teren agricol. Noi suntem ca și Austria, ca și suprafață de teren agricol.”

Potrivit reprezentante rezidentă adjunctă PNUD în Republica Moldova, tehnologiile oferite în cadrul proiectului vor promova necesitatea utilizării energiei regenerabile.

ANDREEA CUZYOVA, reprezentantă rezidentă adjunctă PNUD în Republica Moldova: „E important să înțelegem că aceste tehnologii nu ajută doar gospodăriile, dar ajută și comunitățile pentru a consolida această reziliență prin folosirea energiei regenerabile.”

Total
0
Shares
Total
0
Share