Marina Tauber, deputat ales pe listele Partidului ȘOR, a ținut un discurs la ședința Forumului parlamentar internațional al CSI

La Moscova, Federația Rusă, și-a început lucrările Forumul parlamentar internațional al CSI “Lecturile lui Pușkin”. La acesta a participat Marina Tauber, deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Blocului politic “Victorie”.

Înainte de sesiunea plenară, în sala cu coloane a Dumei de Stat a fost prezentată o expoziție de picturi realizate de copii din diferite țări. Expoziția are loc în cadrul concursului internațional “Pușkin Art 2”. Ea cuprinde și lucrări ale copiilor din Republica Moldova.

“Aceasta este o oportunitate de a uni copiii din întreaga lume, care iubesc literatura rusă și pe Pușkin. Astfel de evenimente întotdeauna sunt pline de noi întâlniri, cunoștințe cu oameni cu aceleași viziuni și cu oameni pur și simplu interesanți”, a declarat Tauber.

În timpul forumului, deputatul s-a întâlnit cu Ghennadi Ziuganov, șeful fracțiunii Partidului Comuniștilor din Federația Rusă, precum și cu Artiom Turov, vicepreședintele Comitetului Dumei de Stat pentru relații cu CSI și șeful grupului parlamentar pentru interacțiunea dintre Rusia și Moldova.

“Am discutat despre situația politică actuală din Republica Moldova, despre cursul european, care este impus de actuala conducere a țării în mod. Am luat act de discriminarea grosolană a diasporei moldovenești din Rusia și din țările post-sovietice cu privire la chestiunea votului prin corespondență pentru cetățenii moldoveni din străinătate”, a declarat Marina Tauber.

Ea a precizat că partea rusă și-a exprimat disponibilitatea de a colabora activ cu diaspora moldovenească din Federația Rusă, precum și de a asigura accesul echitabil al cetățenilor de pe teritoriul Rusiei la alegerile președintelui Republicii Moldova din 2024.

“Am discutat despre posibilitățile și perspectivele de dezvoltare a cooperării interparlamentare între deputații Rusiei și deputații Blocului politic “Victorie” și ne-am exprimat speranța comună în cooperarea în diferite domenii”, a adăugat deputatul.

Marina Tauber a luat cuvântul la sesiunea oficială și la masa rotundă din cadrul Forumului.

“Prietenia dintre țările noastre este importantă nu numai în ceea ce privește dezvoltarea economică. Este, în primul rând, o oportunitate de schimb cultural, precum și de susținere a valorilor noastre tradiționale comune. Este extrem de important pentru Moldova să dezvolte relațiile cu Rusia și țările CSI”, a declarat deputatul în cadrul reuniunii.

Deputatul a vorbit despre atacurile autorităților moldovenești asupra istoriei republicii și despre încercările de a “șterge adevărurile intangibile, care sunt de o importanță majoră pentru fiecare cetățean”. Tauber a adăugat că reprezentanții culturali din Moldova sunt supuși în mod regulat la presiuni din partea autorităților. Prin urmare, potrivit ei, a fost deosebit de fericită să primească confirmarea cooperării din partea colegilor săi ruși în timpul Forumului economic internațional de la Sankt Petersburg.

“Împreună luptăm pentru o lume tradițională în care spiritualitatea, valorile familiei, respectul reciproc sunt pe primul loc”, a declarat Marina Tauber.

Total
0
Shares
Total
0
Share