Universitățile din Moldova își deschid ușile pentru anul universitar 2024-2025: 5 307 de locuri bugetare la licență și 2 864 la masterat

Universitățile din Moldova vor înmatricula în acest an 5 307 studenți la licență cu finanțare bugetară. La masterat vor fi admiși la buget 2 864 de candidați, iar la rezidențiat și secundariat clinic – 420. Alte 106 locuri bugetare vor fi alocate pentru admiterea la studii a cetățenilor străini, prioritate având cetățenii din Ucraina. Guvernul a aprobat astăzi planurile de admitere în învățământul superior cu finanțare de la bugetul de stat pentru anul de studii 2024-2025, scrie IPN.

Ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, a declarat că din numărul total de locuri bugetare la licență și master, 25% vor fi alocate pentru științele educației. 1648 de locuri vor fi repartizate pentru candidații care vor alege să studieze la inginerie și activități inginerești, tehnologii de fabricație, arhitectură și construcții.

”De remarcat că în acest an avem o notă minimă de admitere la științele educației – 6,5”, a precizat ministrul. „Totodată vom pune un accent mai pare pe admiterea la profesiile viitorului –game design, animație și multimedia”, a adăugat Dan Perciun.

În acest pentru prima dată admiterea se va desfășura exclusiv online, pe platforma e-admitere.gov.md. Platforma va fi disponibilă din prima zi a perioadei de admitere, 22 iulie. Prima etapă a admiterii în universități se va desfășura în perioada 22-29 iulie, iar a doua în perioada 10-14 august.

Total
0
Shares
Total
0
Share