Termoelectrica absoarbe Info Bon: Fuziune prin reorganizare, disponibilizări și neconformități financiare

Compania Termoelectrica va fi reorganizată prin fuziune cu Info Bon, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi de Guvern.

Astfel, peste 90 la sută din consumatorii casnici care primeau facturile de la Info Bon în continuare le vor primi de la Termoelectrica.

Disponibilizarea personalului, în cazul imposibilității transferului, se va efectua în conformitate cu legislația muncii. Cheltuielile ce țin de reducerea statelor de personal vor fi asigurate din contul veniturilor proprii ale persoanelor juridice reorganizate.

În urma raportului auditului conformității gestionării patrimoniului public de către Termoelectrica în anul 2020, s-a constatat că, „INFO BON” a admis anumite neconformități în activitatea sa, iar veniturile sale nu sunt suficiente pentru acoperirea cheltuielilor activității de bază ale entității.

În 2017, ”INFO BON” a fost creat pentru prestarea serviciilor de intermedieri financiare, activități auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activități de asigurări și fonduri de pensii, activități de testare și analize tehnice, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web și activități conexe, de realizare a softului la comandă, ale centrelor de intermediere telefonică și consultanță în tehnologia informației.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share