Răspunsul lui Andrei Năstase pentru Igor Dodon și apelul către Maia Sandu

Din nou un blat politic. În legătură cu “convocarea” mai multor lideri politici făcuta de Igor Dodon, vreau sa fac câteva precizări care să clarifice opiniei publice toată aceasta nouă telenovelă a politicii moldovenești, care are un singur scop, realegerea în funcție a Maiei Sandu cu ajutorul socialiștilor, în baza unor înțelegeri secrete si, evident, absolut indecente.

Este doar un blat politic. Scenariul acesta cu Stoianoglo susținut de PSRM și retragerea lui Igor Dodon nu este deloc nou, despre el nu știa numai cine nu a vrut să știe, este o înțelegere despre care se vorbește de mult timp, conform căreia să fie susținut un candidat fără notorietate politică, așa încât Maia Sandu să aibă drum liber spre un nou mandat. La schimb deja am văzut cu toții modul în care PSRM și PAS au negociat si colaborat în teritoriu, la care se adaugă o încetinire deloc întâmplătoare dosarelor legate de finanțarea PSRM și cele ale liderului acestuia.

Aceasta este înțelegerea reală din spatele acestui scenariu tragico-comic prin care Maia Sandu să obțină un nou mandat de președinte.

De aceea, îi transmit lui Igor Dodon să nu mai îndrăznească vreodată să mă convoace pe mine la scenetele lui politice, să își convoace aliații lui din PAS și pe Maia Sandu, să facă ce înțelegeri doresc, doar să nu uite ceva esențial: atunci când ei consideră că pot folosi moldovenii în așa jocuri, să se uite doar la ce s-a întâmplat în Franța la alegerile recente sau în multe alte țări la alegerile europene, să înțeleagă că oamenii când sunt folosiți de politicieni în acest mod se vor uni și ii vor trimite departe de putere.

Candidatul anunțat de Igor Dodon și PSRM este doar o manevră politică, nu am nimic personal cu domnul Stoianoglu, dar el va fi doar un nume utilizat în acest joc politic, în această tranzacție PAS – PSRM.

Ceea ce se întâmplă acum arată că din acest moment practic nu mai există partid de opozitie de stânga, PSRM a intrat într-o combinație deja pe față cu PAS prin acest joc.

În aceste condiții determinarea mea de a construi o opozitie reala și puternică pentru alegerile prezidențiale și parlamentare este mai puternică decat a fost oricând, în țară avem o situație în care PAS cumpără totul cu dosare penale și înțelegeri penale, deci este nevoie de o alternativă serioasă la acest regim, atât acum la prezidențiale, cât si ulterior la alegerile parlamentare.

În mod cert nu voi da curs convocării lui Igor Dodon la această nouă parodie politica, nu voi susține nici o marioneta politică și nu voi face jocurile murdare ale nici unui partid.

Sunt pregătit sa rămân singurul candidat independent in aceasta competiție electorala si sa lupt cu întreaga coaliție PSRM-PAS si alte partide care se vor alătura, cu toate marionetele politice ale acestor grupări.

Pentru ca stiu ca nu voi duce aceasta lupta de unul singur, dar ii voi avea lângă mine pe toți acei moldoveni pe care i-am avut alături si cand am luptat cu regimul oligarhic.

Fac apel la cetateni sa nu se lase influențați de aceste jocuri murdare care se fac in pregătirea fraudării sau influențării alegerilor prezidențiale, sa isi urmeze fiecare crezul propriu, sa analizeze toți candidații dupa rezultate, dupa acțiunile lor si sa ii sancționeze pe cei care umblă cu astfel de șmecherii și înțelegeri ascunse.

Republica Moldova nu va evolua niciodată daca nu ieșim in sfârșit din acest mod de a face politica cu marionete controlate de diferite grupări din exterior. Alegerile prezidențiale care urmeaza sunt un test pentru noi ca societate daca decidem sa scoatem tara din mâinile acestor incompetenți sau mai stam multi ani de zile sa ne conducă prin astfel de jocuri murdare.

Iar în final am și un apel către Maia Sandu și cei din PAS. Încetați sa mai faceți astfel de jocuri și combinații politice murdare, veniți in alegeri și răspundeți pentru modul in care ati condus tara. V-am chemat să fim împreună pe baricade tocmai pentru a schimba acest mod de a se face politica, nu ca voi sa perfecționați ceea ce făceau oligarhii. Înțeleg frica voastră de a va confrunta cu un masiv vot de protest împotriva guvernării voastre, nu ați făcut nimic bun pentru oameni, nimic din ce ați promis, dar prin manipulare, abuzuri si fraude cu siguranță nu veți duce Moldova in UE, dar va veți duce voi foarte curând dupa oligarhii pe care împreună cu oamenii i-am alungat din tara.

Andrei Năstase, liderul protestelor antioligarhice

Total
0
Shares
Total
0
Share