Judocanul Denis Vieru a urcat Moldova pe podiumul Jocurilor Olimpice: „Sunt mândru de țara mea, de oamenii care au stat alături de mine mereu, au crezut în mine și m-au susținut!”

Judocanul Denis Vieru a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. În finala mică a categoriei de greutate 66 kg, el a dispus de francezul Walide Khyar.

Denis Vieru devine primul judocan moldovean care reușește să cucerească o medalie la o ediție a Jocurilor Olimpice.

„Mă simt perfect. Sunt mândru de țara mea, de oamenii care au stat alături mereu, au crezut, m-au susținut. Cred că este cea mai frumoasă clipă. Am făcut-o pentru mulți oameni. Este mereu loc de mai bine, dar este un pas foarte important, o trambulină, aș spune, pentru viitor, și o bună motivație pentru copii, colegi care tind să devină super-staruri în judo”, a declarat Denis Vieru.

“Doresc ca Republica Moldova să cucerească cât mai multe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris”, a declarat antrenorul Valeriu Duminică.

“Sunt niște emoții de nedescris. În sfârșit am cucerit o medalie la Jocurile Olimpice”, a declarat președintele Federației de judo, Andrei Golban.

Amintim că 26 de sportivi reprezintă R. Moldova la Jocurile Olimpice (JO) de la Paris, care se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Alături de ei este și stafful tehnic, parte a echipei de sub drapelul național.

Total
0
Shares
Total
0
Share