FOTO // Infrastructura din Orhei a atins un nou nivel de dezvoltare. Foto și detalii despre proiect

Infrastructura Orheiului continuă să se îmbunătățească datorită sprijinului constant și implicării primarului de onoare Ilan Șor. Proiectul de amploare lansat anterior de filantrop, care prevede reabilitarea drumurilor din municipiu, a atins demult un nou nivel de dezvoltare – se fac lucrări chiar și pe străzile secundare, pentru că cele principale au fost deja complet renovate.

De această dată, a fost inaugurată solemn după reconstrucție capitală strada Haiducul Grozescu din oraș, unde s-au făcut lucrări pe o porțiune de 3600 de metri pătrați. Echipa de muncitori a turnat un strat nou de asfalt și a instalat și cămine de vizitare pentru a asigura accesul la rețeaua de canalizare.

Ca de fiecare dată, au fost respectate cele mai înalte standarde de calitate, fiind folosite tehnologii și materiale care asigură durabilitatea infrastructurii rutiere. Localnicii se pot bucura acum de confort și siguranță în timpul deplasării.

Ceremonia de inaugurare a străzii Haiducul Grozescu s-a desfășurat în prezența conducerii municipiului și a reprezentanților blocului „Victorie”.

Primarul Tatiana Cociu a atras atenția că Orheiul a devenit în timp un exemplu demn de urmat pentru toate localitățile.

„Orheiul s-a transformat în ultimii ani în cel mai frumos oraș din țară. Rând pe rând, iată că ajungem și pe stradelele cele mai mici din orașul nostru. Am pornit cu drumurile principale, acum venim și pe cele secundare. Vă promitem că nu ne-a mai rămas mult de lucru și în foarte scurt timp Orheiul va fi reconstruit în totalitate. Vă mulțumim pentru încrederea care ne-o acordați și susținerea constantă, ceea ce ne motivează să mergem înainte. Promitem să vă fim alături întotdeauna. Doar cu susținerea voastră avem curaj să mergem înainte. Împreună vom reuși”, a spus ea.

Viceprimarul Cristina Cojocari le-a mulțumit locuitorilor de pe strada Haiducul Grozescu pentru primirea călduroasă și a atras atenția asupra calității lucrărilor de renovare.

„Este o stradă în care s-a investit foarte mult în infrastructură. Aici a fost construită rețeaua de canalizare. Aici s-a investit în renovarea capitală a infrastructurii rutiere. Mulțumim echipei de drumari, inclusiv celor care au lucrat în această perioadă, așa încât să avem astăzi securitate la trafic, confort rutier și o infrastructură realizată în totalitate așa cum suntem obișnuiți din anul 2015 să asigurăm. Vom continua să modernizăm orașul Orhei, așa încât dumneavoastră să spuneți cu mândrie că sunteți din Orhei”, a spus ea.

La ceremonia de inaugurare a fost prezentă și deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, secretarul executiv al comitetului executiv al blocului „Victorie” Marina Tauber. Ea a remarcat că infrastructura modernă de care se pot bucura acum locuitorii municipiului este rezultatul unei alegeri corecte făcute anterior.

„Aveți un oraș de vis și el a devenit așa anume datorită vouă. Datorită curajului dumneavoastră, datorită faptului că voi l-ați ales cu responsabilitate pe domnul Ilan Șor în anul 2015 și după aceea ați avut curaj în continuare să vă exprimați gândurile dumneavoastră. A trecut o perioadă de timp de când echipa noastră este aici în Orhei. Și uitați-vă că noi am trecut la străzile secundare, pentru că cele principale demult sunt reparate. Ajungem la fiecare casă. În fiecare zi depunem efort ca să venim la fiecare dintre voi, ca fiecare stradelă să fie asfaltată și modernizată. Puterea voastră demonstrează tuturor că, atunci când ai curaj, ai un cuvânt de spus, poți să trăiești altfel”, a spus Marina Tauber.

Tradițional, cu un mesaj de felicitare li s-a adresat locuitorului primarul de onoare al municipiului Ilan Șor.

„Dragi prieteni! Sunt foarte bucuros că noi continuăm să dezvoltăm Orheiul nostru drag. Da, desigur, Orheiul este cel mai dezvoltat oraș din țară. Sunt sigur că viață prosperă poate să existe doar atunci când există fapte concrete”, a spus liderul blocului politic „Victorie”.

Localnicii s-au arătat încântați de schimbările care s-au produs pe strada lor într-un termen scurt.

„Înainte aici era plin de gropi. Acum însă, datorită lui Ilan Șor, ne putem deplasa în confort și siguranță pe o stradă netedă. Arată fantastic, ca la adevărați gospodari. Mulțumim pentru acest cadou minunat”, a spus Maria, o locuitoare a străzii Haiducul Grozescu.

„Este foarte frumos ceea ce vedem în jur. Avem parte de condiții minunate de trai datorită echipei lui Ilan Șor, care a făcut atâtea lucruri bune pentru orașul nostru în ultimii ani. Mulțumim pentru totul”, a spus Vasile, un localnic.

Echipa blocului „Victorie” a organizat cu ocazia inaugurării străzii un eveniment festiv cu animatori și multă distracție. Pentru locuitori a cântat cunoscutul interpret din Moldova Ricu Vodă.

Oamenii au primit asigurări că șirul proiectelor bune și utile pentru Orhei va continua în viitor.

Total
0
Shares
Total
0
Share