VIDEO // Morari a provocat-o pe Sandu la o dezbatere publică pentru a răspunde întrebărilor despre achizițiile de gaze naturale

În cadrul unei întâlniri recente cu diaspora din Nisa, președintele Maia Sandu a fost confruntată direct de cetățeni cu privire la acuzațiile de corupție în achizițiile de gaze. Într-un video devenit viral, participanții au cerut explicații pentru prețurile exagerate la care au fost achiziționate gazele naturale și păcura.

Natalia Morari, candidat la alegerile prezidențiale din octombrie 2024, a ridicat mai multe întrebări legate de acest subiect. Ea a criticat vehement administrația Sandu, afirmând că prețul achiziționat pentru gazele naturale de 93€ pe MWh, comparativ cu prețul de 27€ pe MWh pe bursa TTF, reprezintă un act de furt. “Acest lucru la procurori, dar și la oamenii normali se numește furt. Iar dumneavoastră îl numiți propagandă și manipulare”, a declarat Morari.

De asemenea, Morari a evidențiat discrepanțele în prețurile de achiziție a păcurii. Conform acesteia, păcura a fost cumpărată cu 880$ pe tonă, în timp ce prețul de achiziție recunoscut de agenția Platts era de 494$ pe tonă, cu 60$ adiționali pentru transport. “Întrebare: unde au dispărut 326$ pe tonă? Asta înseamnă 43 de milioane de dolari”, a întrebat ea retoric, acuzând administrația de manipulare și corupție la scară largă.

Morari a cerut clarificări și a provocat-o pe Sandu la o dezbatere publică pentru a răspunde acestor acuzații. Ea a subliniat că nimeni din administrație nu a negat aceste acuzații, deoarece “nu au ce nega. Totul este adevărat! De aceea, am o singură întrebare: doamna Sandu, unde-s banii?”

Total
0
Shares
Total
0
Share