Maria Ciobanu, ex-deputat PLDM și ACUM: „Sunt deranjată de cârdul de candidați finanțați de Rusia”

Pe Facebook, Maria Ciobanu, fost deputat al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și al blocului ACUM, a abordat problemele fundamentale ale competiției politice din Republica Moldova și și-a exprimat susținerea pentru candidatul la președinție Octavian Țâcu.

„În politica noastră de pe bietul Bâc, competiția politică nu este recunoscută drept una dintre caracteristicile fundamentale ale unei societăți democratice”, a declarat Ciobanu. Ea a evidențiat, de asemenea, îngrijorările sale cu privire la influența străină în politica moldovenească. „Sunt deranjată de cârdul de candidați finanțați de Rusia, de mancurții care pentru bani sunt gata să ne vândă celor care ne-au dezmoștenit buneii, rudele apropiate, i-au dus în Siberia, supunându-i la foamete și frig.”

Maria Ciobanu a adus aminte de perioada dificilă din istoria Republicii Moldova, când crucile de pe biserici și mănăstiri au fost date jos, iar clădirile religioase au fost transformate în depozite și ospicii. Ea a subliniat că aceste acțiuni au fost însoțite de impunerea unei limbi străine și a unei istorii fabricate, în care unii naivi încă mai cred.

Cu toate acestea, Ciobanu a exprimat speranța și optimismul său față de viitorul politic al țării prin susținerea lui Octavian Țâcu. „M-a bucurat faptul că istoricul Octavian Țâcu, fără de partid, a acceptat să candideze la funcția de președinte al statului Republica Moldova. Este un pro-european și un unionist convins. Grație domnului Țâcu, centenarul Unirii l-am marcat chiar în incinta Parlamentului. Niciodată nu renunță la principiile și valorile sale.”

În încheiere, Maria Ciobanu a făcut un apel către cetățeni să susțină o competiție politică adevărată pe centru-dreapta, subliniind importanța de a sprijini liderii care promovează integrarea în Uniunea Europeană și legăturile cu România. „De aceea, prieteni, ar fi cazul să înțelegeți că este nevoie de o adevărată competiție politică și pe centru-dreapta. Nu loviți impardonabil în acei care vor binele nostru, al celor mulți, care ne vor în UE, împreună cu țara noastră istorică România.”

Total
0
Shares
Total
0
Share