Dragoș Galbur: ”Guvernarea PAS are nevoie de diasporă doar în campaniile electorale”

Dragoș Galbur, liderul PNM

Partidul Național Moldovenesc condamnă ferm discriminarea și nedreptatea la care este supusă diaspora în programul “Prima Casă Plus”, elaborat de guvernarea PAS.

Dragoș Galbur, președintele partidului, spune că este inacceptabil ca cetățenii moldoveni care muncesc din greu peste hotare să fie excluși de la oportunități elementare pentru reintegrarea în țară.

”Programele naționale, precum “Prima Casă Plus”, ar trebui să fie accesibile tuturor cetățenilor, indiferent de locul unde își câștigă existența. În condițiile în care mai bine de jumătate din tinerii Moldovei au plecat în căutarea unei vieți mai bune este crucial ca politicile statului să sprijine nu doar rămânerea în țară, ci și întoarcerea acasă.

Programul “Prima Casă Plus” ignoră realitatea diasporei și creează bariere artificiale prin impunerea condiției ca veniturile să fie obținute în Republica Moldova. O astfel de abordare este păguboasă pentru economia și viitorul Republicii Moldova.

Luând în calcul că în ultimii patru ani, peste 200.000 de moldoveni au emigrat în străinătate, Partidul Național Moldovenesc solicită guvernării să asigure accesul echitabil la programare naționale pentru toți cetățenii Republicii Moldova, inclusiv pentru cei care doresc să se întoarcă din diaspora”, se arată într-un mesaj publicat pe Telegram.

Total
0
Shares
Total
0
Share