VIDEO // Candidatul Tudor Ulianovschi reclamă abuzuri din partea unor deputați ai PAS, care urmăresc să-i perturbe întâlnirile cu cetățenii

Potențialul candidat la alegerile prezidențiale, Tudor Ulianovschi, declară că a fost intimidat și împiedicat de poliție să desfășoare o vizită de informare și documentare în raionul Telenești. Potrivit lui Ulianovschi, polițiștii au acționat la ordinele unor deputați ai PAS, date la telefon. Fostul ministru de Externe susține că va raporta toate incidentele de la întâlnirile cu cetățenii, la ambasadele acreditate în Republica Moldova

„Vizita de informare și documentare în orașul Telenești a avut loc vineri. Imediat ce am ajuns la fața locului, am fost intimidat de către poliția din Telenești, ca urmare a unor indicații politice din partea unor deputați ai PAS. Șeful grupului de polițiști, care m-a abordat brutal, vorbea la telefon cu cineva de la Partidul PAS, din Chișinău, și a obligat echipa mea se dea explicații și să semneze un proces verbal. Asta deși eu nu sunt candidat înregistrat pentru alegerile prezidențiale, iar legea permite să poți dialoga cu cine dorești, atât timp cât nu faci agitație politică”, a relatat Tudor Ulianovschi, într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare.

În context, Tudor Ulianovschi îi atenționează pe membrii Comisiei Electorale Centrale că sunt obligați să respecte legile și să nu execute docil indicațiile și ordinele guvernării PAS.

„Țin să vă anunț, stimați membri ai CEC, că guvernările vin și pleacă. Deputații PAS mai au maximum un an de mandat, iar cadrul legal și pluralismul politic ar trebui să fie carte de căpătâi al unui organ electoral precum este Comisia Electorală Centrală”, a adăugat Tudor Ulianovschi.

Potențialul candidat pentru alegerile prezidențiale mai susține că va informa misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova despre toate incidentele și piedicile care vor fi puse de reprezentanții partidului de guvernământ.

„Imediat voi informa ambasadele străine despre interpelările nejustificate ale unor deputați PAS asupra mea. Eu cunosc despre indicațiile care se dau în culise, iar toate probele le voi prezenta personal Departamentului de Stat al SUA și Comisiei Europene. Vă este frică de un candidat proeuropean? Cred că da, căci sunt singurul căruia CEC nu mi-a aprobat, până în prezent, nici măcar un panou informativ, pentru perioada preelectorală. Deși altor potențiali candidați pentru prezidențiale, de extremă stânga, li s-a permis să aibă bannere prin toată Republica Moldova. Deci, vă place să vă duelați cu cei care reprezintă stânga extremă, dar vă este frică de proeuropenii veritabili. Nu uitați că, pe plan extern, imaginea PAS nu mai este demult cea care a fost cândva. Aceste alegeri vor fi monitorizate la greu. Nu uitați că la alegeri votează moldovenii, nu partenerii de dezvoltare. Bătălia abia începe”, a avertizat fostul ministru de Externe, Tudor Ulianovschi.

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor avea loc în data de 20 octombrie.

Total
0
Shares
Total
0
Share