Igor Munteanu, președintele CUB, a fost desemnat candidat oficial al partidului la alegerile prezidențiale din 2024

Duminică, 11 august, Consiliul Național Politic al Partidului CUB a luat decizia de a participa activ în campania alegerilor prezidențiale din 20 octombrie, 2024, cu propriul candidat. Astfel, Igor Munteanu, președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, a fost desemnat candidat oficial al partidului la alegerile prezidențiale din 2024, cu votul unanim al reprezentanților CNP.

Participanții la ședința CNP au transmis candidatului desemnat, Igor Munteanu, obligația de a prezenta alegătorilor un program de priorități prezidențiale, care să corespundă dezideratelor mișcării liberale. Coaliția pentru Unitate și Bunăstare consideră că Republica Moldova are nevoie de un candidat în alegerile care urmează, care să fie garanția omului simplu contra imposturi și profitorilor.

Un președinte trebuie să reprezinte toți cetățenii acestei țări, oprind dezbinarea și segregarea între ”ai noștri” și ”ai voștri”. Opțiunea liberală a Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) trebuie să fie un factor de stabilitate și coeziune socială pentru toți cetățenii țării noastre. Un președinte este obligat să promoveze soluții pentru a opri catastrofa demografică și să întărească bunăstarea populației și capitalul social. Un președinte liberal trebuie să asigure justiția dreaptă și protecția adecvată a cetăților în condițiile unei societăți libere și deschise! Un președinte trebuie să asigure transparența totală asupra cheltuirii banilor public, cu un control riguros asupra banilor veniți din fonduri externe și credite bancare internaționale.

Cetățenii au nevoie de speranță, respect și soluții concrete pentru problemele lor reale. Candidatul CUB are obligația de a promova dezvoltarea durabilă prin un guvern competent și profesionist, care să lucreze în condițiile unui stat de drept, după reguli clare, politici transparente și fiscalitate redusă.

Opțiunea liberală a Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) trebuie să pledeze pentru dezvoltarea dinamică a inițiativei private, să accelereze eliminarea corupției și crimelor economice, să dubleze investițiile în educație și sănătate, în cercetare și inovație tehnologică.

Candidatul CUB își i-a angajamentul de a depolitiza serviciul public și de a restabili mecanismele legale de selectare meritocratică pentru funcțiile administrative în în stat, respingând birocrația excesivă și vicioasele practici ale ”verticalei puterii în stat”.

Candidatul CUB la funcția de președinte își va asuma public obiectivul promovării ”spațiilor comune integrate” cu România, împreună cu toți cetățenii, care își doresc reîntregirea națională corectă și inteligentă.

Chemăm oamenii de bună credință și cu dragoste de țară să fie alături de noi pentru a pune umărul la un plan al salvării naționale pentru ca Republica Moldova să devină ceea ce merită să fie.

Total
0
Shares
Total
0
Share