Natalia Morari, despre decizia CEC privind testarea cunoașterii limbii române: „Candidații la Președinție trebuie să treacă și un control psihiatric”

Candidatul la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, Natalia Morari, a comentat noua măsură adoptată de Comisia Electorală Centrală (CEC), care prevede verificarea cunoașterii limbii române de către candidații la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

„E logic ca pretendenții la șefia statului să cunoască româna, dar consider că este la fel de logic, necesar și obligatoriu ca aceștia să treacă și un control psihiatric”, a declarat Natalia Morari, subliniind importanța sănătății mentale a candidaților pentru cea mai înaltă funcție din stat.

Regulamentul recent aprobat de CEC prevede că fiecare candidat trebuie să completeze o declarație și să răspundă întrebărilor comisiei de recepționare la depunerea documentelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă. Această măsură urmărește să asigure că viitorul președinte al Republicii Moldova are competența lingvistică necesară pentru a-și exercita funcția în conformitate cu prevederile legale.

La scrutinul din 20 octombrie 2024, Natalia Morari se va confrunta cu Maia Sandu, care, potrivit ultimelor sondaje de opinie, se află în fruntea preferințelor cetățenilor, cercetările sociologice având marje de eroare.

Total
0
Shares
Total
0
Share