VIDEO // “Promisiunea guvernării PAS privind reîntoarcerea diasporei acasă e un slogan politic, sunt vorbe”, a declarat Irina Vlah, candidat anunțat la alegerile prezidențiale

Cei care au apelat la cetățenii din diaspora pentru a ajunge la putere, acum, fiind de aproape 4 ani la guvernare, au făcut și mai multe pentru ca oamenii să continue să plece din țară și pleacă masiv în continuare. Declarația a fost făcută de Irina Vlah, președinta „Platformei Moldova”, în cadrul live-ului „Vlah+”.

Pretendenta la funcția de președinte al Republicii Moldova a spus că, guvernarea nu a venit cu măsuri și acțiuni pentru ca oamenii să nu mai plece și chiar să se reîntoarcă în țară, așa cum spunea la începutul mandatului. „Reîntoarcerea diasporei acasă e un slogan politic, sunt vorbe. Și noi trebuie să vorbim oamenilor ca să înțeleagă acest lucru”, a spus ea.

Irina Vlah, în context, a amintit despre măsurile întreprinse în calitate de bașcan al Găgăuziei pentru ca locuitorii regiunii și îndeosebi tinerii să nu plece în stăinătate.

„Noi am implementat măsuri și programe pentru ca tinerii să nu plece. Și de la 25% de absolvenți de liceu rămași acasă în 2025, am ajuns la 92% de tineri în 2019 care au decis să-și continue studiile în Republica Moldova”, a relatat politiciana.

Total
0
Shares
Total
0
Share