Dragoș Galbur promite că PNM va propune scoaterea în afara legii a Mitropoliei Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse

Dragoș Galbur, PNM

Dragoș Galbur, președintele Partidului Național Moldovenesc (PNM), a anunțat astăzi că, dacă partidul său va fi ales în Parlamentul Republicii Moldova în anul viitor, va propune scoaterea în afara legii a Mitropoliei Moldovei, care este subordonată Patriarhiei Ruse, scrie știrionline.md

Declarația vine la scurt timp după ce Rada Supremă de la Kiev a votat pentru interzicerea Bisericii Ortodoxe Ucrainene afiliate Patriarhiei Ruse, o măsură aprobată de 265 de deputați. Galbur a argumentat că această acțiune este necesară și în Moldova, invocând legăturile strânse dintre Mitropolia Moldovei și Kremlin, pe care le consideră dăunătoare pentru interesele naționale ale Republicii Moldova.

„Nu se poate, domnilor, treizeci de ani să faceți jocul Kremlinului, din cauza căruia ne tot bălăcim în sărăcie și emigrație, iar astăzi să mergeți la poclon la Moscova la cel ce binecuvântează uciderea creștinilor ortodocși din Ucraina”, a spus Galbur. El a adăugat că toate mănăstirile și bisericile care aparțin statului și sunt gestionate în prezent de Mitropolia Moldovei vor fi returnate statului și vor fi oferite în gestiune „celor care îl slujesc doar pe Dumnezeu”.

PNM susține că unul dintre cei cinci piloni pe care se bazează acțiunile și valorile partidului este credința, iar Galbur a subliniat că partidul său nu va rămâne indiferent atunci când o organizație religioasă devine, în opinia sa, „complet antinațională”.

Total
0
Shares
Total
0
Share