VIDEO // “Dreptate pentru toți cetățenii”: Stoianoglo, candidat la alegerile prezidențiale, își propune să aducă schimbări reale în Republica Moldova

Alexandr Stoianoglo, fostul procuror general al Republicii Moldova, și-a reiterat oficial candidatura pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, în cadrul unui eveniment de formare a grupului de inițiativă pentru susținerea sa. Stoianoglo va candida independent, dar cu sprijinul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

În discursul său de lansare, Stoianoglo a subliniat că cea mai mare așteptare a societății moldovenești în prezent este restabilirea dreptății pentru toate categoriile de cetățeni. „Oamenii vor să li se facă dreptate”, a declarat el, adăugând că fiecare categorie de cetățeni, de la profesioniștii din justiție până la agricultori și familii obișnuite, simt nevoia de echitate și sprijin în fața dificultăților actuale.

„Profesioniștii din sistemul justiției doresc să fie lăsați liberi în executarea datoriei lor, fără abuz, fără șantaj și fără dictatură politică. Pedagogii vor să li se facă dreptate în cerințele lor salariale și în îmbunătățirea condițiilor de muncă. Același lucru îl doresc medicii, bugetarii, funcționarii. Agricultorii solicită dreptatea lor când cer sprijin de la stat, pe fundal de catastrofă în domeniul agricol”, a afirmat Stoianoglo.

El a atras atenția și asupra problemelor majore cu care se confruntă familiile din Republica Moldova, menționând tarifele ridicate la gaz, căldură și energie, pe care le-a atribuit „schemelor dubioase” și guvernării actuale. De asemenea, Stoianoglo a subliniat că oamenii din zonele rurale și cei implicați în comerț și producție se simt uitați și împovărați de impozite și condiții grele pentru export.

Prin candidatura sa, Stoianoglo își propune să aducă schimbări reale și să restabilească încrederea cetățenilor în justiție și în stat. Cu sprijinul Partidului Socialiștilor, el speră să devină o voce puternică pentru toate categoriile sociale din Republica Moldova.

”Astăzi se lansează în alegeri o persoană care merită să ocupe funcția de președinte al Republicii Moldova. Domnul Alexandru Stoianoglo este de un profesionist ireproșabil. A demonstrat curaj și caracter în gestionarea celor mai serioase dosare la Procuratura Generală. Dumnealui a înfruntat regimul abuziv al Maiei Sandu și o va face în continuare cu determinare!

Este un statalist, un familist, un om care respectă valorile noastre creștine și, foarte important, nu are apartenență politică. Deci va fi nepărtinitor în conducerea politică a statului.

Da, domnul Stoianoglo va participa în alegeri cu suportul Partidului Socialiștilor. Dar platforma de partid nu înseamnă asociere de partid. E vorba aici de un mod de a facilita înregistrarea dumnealui în scrutin, astfel încât campania sa electorală să fie cât mai bine gestionată organizațional. În rest, Alexandru Stoianoglo este acel candidat, care cel mai bine se înscrie în termenul de candidat de compromis larg, candidat al poporului, candidat al tuturor forțelor de opoziție.

Vreau să fie clar: votul pentru Stoianoglo nu este neapărat un vot pentru socialiști. Dar votul adepților socialiștilor va fi un vot direct pentru Stoianoglo.

Cred că mesajul principal al domnului Stoianoglo – de a face Dreptate pentru toți cetățenii – este mesajul de care cel mai mult are nevoie astăzi Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon, președintele PSRM.

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor avea loc pe 20 octombrie 2024, iar Alexandr Stoianoglo se prezintă drept unul dintre candidații importanți în această cursă electorală.

Total
0
Shares
Total
0
Share