Actele pentru susținerea lui Ion Chicu în cursa prezidențială au fost depuse la CEC

Grupul de inițiativă pentru înregistrarea candidatului Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), Ion Chicu, la alegerile Președintelui Republicii Moldova, a depus astăzi actele oficiale la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Evenimentele care au precedat depunerea actelor au început în această dimineață, la ora 07:00, cu Adunarea de constituire a Grupului de Inițiativă. În cadrul acestei adunări, membrii PDCM au formalizat susținerea candidaturii lui Ion Chicu, fost prim-ministru al Republicii Moldova, pentru funcția de Președinte al țării.

Pregătirile pentru alegeri au fost intensificate la nivel național, odată cu reuniunea Staff-ului republican al PDCM la Chișinău. În cadrul acestei întâlniri, Planul de campanie a fost aprobat, iar activitățile echipelor raionale și municipale ale partidului au fost coordonate. Liliana Iaconi, Secretar General al PDCM, a fost desemnată conducător al Staff-ului republican pentru alegerile prezidențiale, beneficiind de sprijinul unor lideri influenți ai partidului și al unor juriști redutabili precum Iurie Mărgineanu și Fadei Nagacevschi.

PDCM a subliniat importanța desfășurării unei campanii corecte și transparente, în conformitate cu normele legale și morale ale Republicii Moldova. De asemenea, partidul a lansat un apel către toți concurenții electorali, inclusiv din opoziție, să respecte legislația electorală și să promoveze o campanie bazată pe respectul față de alegători.

Începând cu 24 august 2024, echipele electorale ale PDCM vor demara campania de colectare a semnăturilor necesare pentru susținerea candidaturii lui Ion Chicu. Această acțiune va oferi cetățenilor oportunitatea de a se familiariza cu viziunile PDCM și cu angajamentele candidatului său, în vederea asigurării unei președinții responsabile, dedicate Poporului și Statului.

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei este pregătit să concureze pentru cea mai înaltă funcție în stat, subliniind că va promova valorile democrației și respectul față de fiecare cetățean al țării.

Total
0
Shares
Total
0
Share