Blocul „ÎMPREUNĂ” a depus actele la CEC pentru susținerea lui Octavian Țîcu

Grupul de inițiativă pentru înregistrarea candidatului blocului „ÎMPREUNĂ”, Octavian Țîcu pentru alegerile prezidențiale, a depus actele la Comisia Electorală Centrală (CEC).

”Consolidarea Blocului, transformarea lui într-o veritabilă forță de opoziție proeuropeană, care să devină capabilă să asigure continuitatea unei guvernări proeuropene în condițiile eșecului PAS, este foarte importantă la această etapă. Trebuie să arătăm României, Ucrainei, partenerilor occidentali, dar și Rusiei, că nu doar PAS reprezintă integrarea europeană, că în interiorul societății noastre sunt forțe importante care pot asigura un parcurs imperturbabil al eurointegrării, indiferent de eșecurile unui partid”, a declarat Octavian Țîcu, candidatul desemnat de blocul „ÎMPREUNĂ” pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024.

”Așteptăm decizia CEC-ului și imediat ce vom primi listele de subscripție, vom veni să vă cerem susținerea. Avem nevoie de o forță politică integră și profesionistă. Sunt sigur că ÎMPREUNĂ o putem construi”, a declarat Liviu Vovc, secretarul general al Platformei DA.

În componența Blocului „ÎMPREUNĂ” sunt Platforma DA, Partidul Schimbării și Liga Orașelor și Comunelor. CUB a ieșit din formațiune și are propriul candidat, în persoana lui Igor Munteanu.

Pe parcursul zilei de astăzi, 21 august 2024, au fost recepționate documente în vederea înregistrării a 5 grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Tot astăzi a fost făcută prima solicitare de înregistrare în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024. Cererea aparține Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, care a declarat drept opțiune la referendum „NU”.

Total
0
Shares
Total
0
Share