Valeriu Pleșca, candidatul PSDE, a depus la CEC actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă

Valeriu Pleșca, desemnat de Partidul Social Democrat European (PSDE) drept candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, a depus astăzi actele necesare pentru înregistrarea grupului de inițiativă care îl va susține în cadrul alegerilor prezidențiale. Documentele au fost prezentate la Comisia Electorală Centrală (CEC).

„După eliberarea listelor de subscripție de către CEC, vom porni în raioanele și localitățile din țară pentru colectarea celor 15 000 de semnături necesare pentru înregistrarea în cursa prezidențială”, informează formațiunea.

Înregistrarea grupului de inițiativă reprezintă un pas esențial pentru demararea oficială a campaniei de strângere a semnăturilor necesare pentru validarea candidaturii la alegerile prezidențiale.

Menționăm că Partidul Social Democrat European (PSDE) se confruntă cu un scandal intern de proporții după ședința Consiliului Politic Național (CPN) din 21 august, unde a fost desemnat candidatul pentru alegerile prezidențiale din această toamnă. Deși reuniunea a fost inițial prezentată ca o ședință de rutină, menită să treacă în revistă activitățile recente ale partidului și să aprobe strategia pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional privind integrarea europeană a Republicii Moldova, evenimentele care au urmat au scos la iveală tensiuni profunde în interiorul formațiunii.

Total
0
Shares
Total
0
Share