Dragoș Galbur: „Promisiunile prezidențiale sunt inepții, majoritatea nu țin de atribuțiile președintelui”

Dragoș Galbur, liderul PNM

Președintele Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, a exprimat o critică acidă la adresa candidaților la alegerile prezidențiale, descriindu-le promisiunile electorale drept „inepții”. Galbur a subliniat că multe dintre promisiunile făcute de candidați, cum ar fi creșterea pensiilor, reducerea prețului la gaz și dezvoltarea industriei și agriculturii, nu țin de competența președintelui, scrie știrionline.md

„Urmăresc cu zâmbetul pe buze promisiunile electorale ale candidaților la alegerile prezidențiale: că vor face regulă, că vor crește pensiile, că vor scădea prețul la gaz, că vor dezvolta industria, vor dezvolta agricultura și alte inepții. De când aceste acțiuni țin de competența președintelui? 95% din promisiunile tuturor candidaților la prezidențiale țin de competența Guvernului, ministerelor și agențiilor”, a declarat Galbur.

Acesta a mai adăugat că moldovenii continuă să fie induși în eroare prin promisiuni irealizabile, și că este surprins de faptul că, după atâția ani, alegătorii sunt încă bombardați cu aceleași „macaroane pe urechi”.

„Am impresia că toți au uitat că noi suntem un stat parlamentar, iar un președinte fără o majoritate parlamentară este doar un simplu tăietor de panglici”, a concluzionat Galbur, subliniind lipsa de putere reală a președintelui în absența unei majorități parlamentare solide.

Total
0
Shares
Total
0
Share