VIDEO // Andrei Năstase invită cetățenii la constituirea grupului de inițiativă pentru prezidențialele din octombrie. În cadrul ședinței vor fi discutate trei subiecte, inclusiv despre referendum

Andrei Năstase, pretendent la funcția de Președinte al Republicii Moldova, în cadrul unui live pe Facebook, a lansat repetat invitația sa către cetățeni – să participe la ședința de constituire a grupului de inițiativă pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie curent.

„Sâmbătă, 24 august, la ora 9:00, pe strada Iurie Gagarin nr. 10 din Chișinău, vă invit să participați la un eveniment de mare importanță pentru noi și pentru viitorul țării noastre. Ne propunem să discutăm trei subiecte esențiale care vor ghida pașii noștri următori.

În primul rând, ne vom aduna pentru a constitui grupul de inițiativă ce mă va susține în alegerile prezidențiale. Suntem într-un moment decisiv pentru Republica Moldova, iar contribuția fiecăruia dintre noi este vitală. Vă aștept alături de mine și de echipa mea pentru a continua munca și lupta începute cu mulți ani în urmă. Împreună, putem transforma Moldova într-un loc mai bun pentru toți cetățenii săi”, a anunțat politicianul.

Al doilea subiect, ce va fi abordat în cadrul ședinței, va fi referendumul care se va desfășura concomitent cu alegerile prezidențiale.

„Am atras atenția guvernării că cetățenii și candidații independenți sunt privați de dreptul de a participa activ în campania electorală pentru acest scrutin vital. Am solicitat președintelui Maia Sandu să vină cu o inițiativă legislativă care să corecteze această nedreptate din Codul Electoral aprobat de PAS, însă, din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat. Astfel, referendumul rămâne la discreția partidelor și blocurilor electorale, iar confruntarea se dă între PAS, care din păcate a dezamăgit societatea, grupările lui Șor, ce promovează votul antieuropean, și Dodon, care îndeamnă la boicotarea scrutinului. Este esențial să discutăm și să identificăm o cale prin care noi, cetățenii să facem campanie pentru participarea activă la referendum”, a precizat el.

În al treilea rând – a remarcat Andrei Năstase – „este necesar să le spunem oamenilor că PAS și Maia Sandu nu au monopol pe integrarea europeană”. „Niciun politician nu are monopol. Au mai fost de-a lungul timpului și alți premieri proeuropeni, Filat, Leancă, Filip, iar parcursul pro-european nu s-a oprit când aceștia nu au mai fost la putere. Nici când Sandu nu va mai fi, acest proces nu se va opri. Trebuie să le explicăm clar oamenilor că Uniunea Europeană nu se reduce la un președinte, nu reprezintă premieri și miniștri incompetenți, deputați fără experiență și fără legătură cu nevoile cetățenilor. UE nu se identifică cu schemele lui Andrei Spînu, economia distrusă de Dumitru Alaiba, licitații netransparente sau preluări abuzive de afaceri. Europa nu înseamnă cenzură, televiziuni închise și un singur partid care se menține prin impunitate. Uniunea Europeană este despre pace, familie, democrație, dezvoltare economică, justiție fără compromisuri, libertate, prietenie între oameni și popoare și unitate prin diversitate”, a subliniat ex-ministrul Afacerilor Interne.

În final, adresându-se cetățenilor, Andrei Năstase a declarat: „Vă aștept alături de mine și echipa mea sâmbătă, 24 august, la ora 9:00, pe strada Iurie Gagarin nr. 10 din Chișinău. Să ne întâlnim cu inimi deschise și hotărâți să facem din Moldova o țară liberă și europeană, cu Un Președinte DEDICAT. OAMENILOR și MOLDOVEI ÎN PRIMUL R ND!”.

Total
0
Shares
Total
0
Share