VIDEO // Gheorghe Cavcaliuc propune PACE participarea la referendumul pentru integrarea în UE și susținerea unui candidat de opoziție la prezidențiale

Gheorghe Cavcaliuc, președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE), aflat la Londra, a anunțat că a propus conducerii partidului să participe activ la referendumul național din această toamnă, susținând opțiunea „DA” pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Cavcaliuc a subliniat că este important ca membrii, susținătorii și simpatizanții PACE să promoveze referendumul și să se prezinte la urne pentru a vota în favoarea integrării.

În ceea ce privește alegerile prezidențiale, Cavcaliuc a propus ca PACE să îndemne susținătorii să voteze împotriva actualei președinte Maia Sandu. Totuși, partidul nu va sprijini un anumit candidat, ci le va recomanda membrilor să opteze pentru un candidat al opoziției care este considerat capabil și patriot, având în vedere interesele țării și ale cetățenilor.

Decizia finală a partidului va fi anunțată pe 18 septembrie 2024, la ora 10:00, când membrii PACE vor depune documentele la Comisia Electorală Centrală.

Total
0
Shares
Total
0
Share