Dorin Junghietu ar putea deveni noul președinte al Consiliului Moldovagaz, iar Vadim Ceban este propus pentru funcția de adjunct

Ministerul Energiei a înaintat oficial candidaturile pentru funcțiile de membru în Consiliul de Administrație al SA Moldovagaz. Dorin Junghietu a fost propus pentru funcția de președinte al Consiliului, Vadim Ceban pentru funcția de vicepreședinte, iar Eduard Calancea și Radu Mandraburca pentru rolurile de membri.

Acești candidați urmează să fie validați de Consiliul de Observatori al societății pe acțiuni, pentru un mandat de trei ani. Este pentru prima dată când managementul SA Moldovagaz este desemnat printr-un concurs deschis, marcând un angajament al Republicii Moldova pentru transparentizarea și profesionalizarea conducerii întreprinderilor cu capital de stat.

Concursul pentru aceste funcții a fost solicitat de mai mulți reprezentanți ai societății civile, subliniind necesitatea unei gestionări responsabile a resurselor și activităților întreprinderilor strategice.

Consiliul de Administrație al SA Moldovagaz este un organ executiv colegial, compus din 9 membri, desemnați pe un termen de trei ani la propunerea principalilor acționari.

Total
0
Shares
Total
0
Share