Iurie Ciocan: Relocarea Nokian Tyres din Rusia în România aduce beneficii și pentru consumatorii din Republica Moldova

Iurie Ciocan, președintele Organizației din Republica Moldova a PSD România, a subliniat impactul pozitiv al relocării fabricii Nokian Tyres din Rusia în România, subliniind că această investiție strategică aduce avantaje importante nu doar economiei românești, ci și consumatorilor din Republica Moldova.

„Această investiție majoră, susținută de Guvernul României printr-un ajutor de stat semnificativ, ne va permite să avem acces la anvelope produse la cele mai înalte standarde, la prețuri competitive, direct din proximitatea noastră”, a declarat Iurie Ciocan.

Ciocan a evidențiat și rolul premierului Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, în facilitarea acestui parteneriat cu investitori internaționali de calibru, subliniind că „România devine un motor de creștere economică, cu beneficii directe și pentru Republica Moldova.”

Acest exemplu de leadership eficient, spune Ciocan, deschide noi oportunități de dezvoltare și pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului.

“Anul viitor vom putea cumpăra anvelope produse în România! Este impresionant ce am văzut la fabrica Nokian Tyres din Oradea, la o zi după inaugurarea oficială a investiției de 650 de milioane de euro, la care Guvernul a contribuit cu un ajutor de stat de 100 de milioane de euro! Este o unitate la cel mai înalt standard, unde – până la sfârșitul acestui an – vor lucra 300 de angajați, iar până în 2025 vor ajunge la 500 de angajați, plătiți la nivelul salariilor occidentale.

Relocată din Rusia în România, fabrica Nokian Tyres este un exemplu al unei reușite care reunește un investitor de calibru internațional, autorități locale și Guvernul României care a susținut puternic o asemenea investiție. Pentru că parteneriatul cu mediul privat este calea sigură pentru dezvoltarea României!

Mai mult, folosim acum modelul Nokian pentru a construi Programul Național pentru Marea Industrie, de 2 miliarde de euro. Pentru că firma finlandeză este, prin producția românească exportată peste tot în lume, unul dintre cei mai mari ambasadori ai României în lume! De aceea, sunt convins că succesul Nokian va atrage și alți mari investitori în țara noastră”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul României, despre investiția atrasă în țara sa.

Amintim că Marcel Ciolacu este candidatul PSD la funcția de președinte al României, iar la Chișinău este în toi campania de strângere a semnăturilor de susținere.

Total
0
Shares
Total
0
Share