Marina Tauber, deputat, a discutat cu oficiali ceceni și ruși despre proiecte comune pentru Moldova și Cecenia

Deputatul Parlamentului RM și participant la Forumul Femeilor Eurasiatice, Marina Tauber, a avut o întâlnire la Sankt Petersburg cu deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, Aliona Arșinova, prim-adjunctul șefului Administrației șefului și guvernului Republicii Cecene, Hadijat Kadîrova, și consilierul prim-adjunctului șefului Administrației șefului și guvernului Ceceniei, Arbi Tamaev.

Participanții la întâlnire au discutat despre posibilitatea unei colaborări comune în domeniul umanitar, orientate spre păstrarea identității naționale și a limbii materne, dezvoltarea sistemului de sănătate, educație, sport și turism. De asemenea, au discutat despre proiecte pentru tineri și copii care ar putea fi realizate împreună.

A fost abordată și problema menținerii valorilor tradiționale ale familiei. Acest subiect este deosebit de actual pentru Moldova, a subliniat Marina Tauber.

Participanții au convenit să organizeze evenimente pe platforma ONG „Eurasia”. O astfel de colaborare va consolida prietenia dintre Moldova și Cecenia. Hadijat Kadîrova a invitat-o, de asemenea, pe Marina Tauber să viziteze Republica Cecenă.

Total
0
Shares
Total
0
Share