După Sandu, Tudor Ulianovschi este al doilea candidat proeuropean pentru care ar vota moldovenii la prezidențiale

Fostul ministru de Externe, diplomatul Tudor Ulianovschi, este unul dintre favoriții alegerilor prezidențiale din 20 octombrie. După președintele în exercițiu, Tudor Ulianovschi este al doilea candidat proeuropean, pentru care ar vota moldovenii la scrutinul din luna viitoare. Asta relevă cel mai recent sondaj de opinie, realizat de compania sociologică iData, făcut public astăzi, 23 septembrie.

Potrivit studiului, fiind întrebați pe cine ar vota din următoarea listă, în calitate de președinte al Republicii Moldova, participanții la sondaj au enumerat inclusiv numele lui Tudor Ulianovschi. Pentru potențialul candidat la prezidențiale ar vota 3,5% dintre cetățenii moldoveni.

„Pentru unii, rezultatele pe care le-am obținut, în cadrul acestui sondaj, probabil, sunt modeste. Pentru mine și echipa mea este însă un procent încurajator. Simplul fapt că, în doar cinci luni, de când am anunțat că intenționez să intru în cursa pentru prezidențiale, numele meu figurează pe lista favoriților și crește în sondajele de opinie, este un semn pozitiv. Un aspect esențial ce trebuie luat în calcul este și numărul semnificativ al celor indeciși, de aproximativ 35%, care ar putea înclina balanța în favoarea candidaturii mele. Toate aceste rezultate ne oferă o sursă suplimentară de optimism, încredere și dorință de a construi o Moldovă normală, pe care ne-o dorim cu toții”, a subliniat Tudor Ulianovschi, într-un mesaj postat pe canalul său de Telegram.

Sondajul iData a fost realizat în perioada 13-18 septembrie, pe un eșantion de 1021 de persoane, din aproximativ 300 de localități. Marja de eroare este de plus minus trei la sută.

Tudor Ulianovschi a prezentat vineri, 20 septembrie, peste 27 de mii de semnături la Comisia Electorală Centrală (CEC), pentru a fi înregistrat în cursa pentru alegerile prezidențiale. CEC urmează să ia o decizie în acest sens, în scurt timp.

Total
0
Shares
Total
0
Share