Programul EduLIFE se extinde: Mai multe școli din Moldova vor beneficia de un mediu școlar îmbunătățit

Elevii din 5 școli din Republica Moldova vor avea acces la educație și servicii de sănătate, un mediu prietenos de învățare, precum și produse de igienă menstruală gratuite în cadrul Programului Școala EduLIFE, care este extins în baza unui parteneriat public privat dintre Ministerul Educației și Cercetării, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA Moldova) și Fundația Felicia, al cărei fondator este o compania privată din domeniul farmaceutic.

În acest sens, un memorandum de colaborare pe termen de trei ani a fost semnat, astăzi, între cele trei părți.

Programul “Școala EduLIFE” a fost pilotat de UNFPA și Ministerul Educației și Cercetării în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri și Platforma Suntparinte.md în patru instituții de învățământ general în anul 2023. Programul presupune investiții într-un mediu prietenos elevilor prin modernizarea unei săli de clasă, renovarea cabinetului medical și a biroului psihologului școlar, acces la educație pentru sănătate sexuală și reproductivă și access la produse de igienă menstruală gratuite.

Ca urmare a acestui parteneriat, Fundația Felicia va contribui la extinderea modelului în alte două școli prin investiții în renovarea cabinetelor medicale. Totodată, cele două școli și altele trei vor fi echipate cu dispensere și absorbante gratuite pentru întregul an școlar.

Total
0
Shares
Total
0
Share