FOTO // Astăzi a fost semnat contractul pentru construcția a două poduri paralele care vor conecta orașele Iași și Ungheni

Contractul pentru construcția celor două poduri paralele peste Prut, la Ungheni, a fost semnat astăzi, 27 septembrie.

Compania Ness Proiect Europe s-a angajat să construiască acest obiectiv în 24 de luni și are circa 152 de milioane de lei pentru lucrări, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

”A fost semnat astăzi contractul pentru construcția ansamblului de poduri peste Prut, la Ungheni! Antreprenorul (Ness Proiect Europe SRL) are la dispoziție 151,68 milioane de lei (fără TVA) și 24 de luni (6 luni proiectare și 18 luni execuție) pentru construcția acestui obiectiv”, a notat Pistol.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (județul Iași) și Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oțel-beton și grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

Cel mai lung dintre cele două poduri va avea aproximativ 260 de metri.

Pe teritoriul României, ansamblul de poduri va fi construit în continuarea A8 (autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni), a adăugat șeful CNAIR.

Contractul este finanţat prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF).

Total
0
Shares
Total
0
Share