Schimb de replici între Irina Vlah și autorități privind lansarea campaniei electorale

Irina Vlah, candidat la alegerile prezidențiale, a acuzat astăzi autoritățile că ar fi încercat să împiedice lansarea oficială a campaniei sale electorale, programată să aibă loc în satul Naslavcea, la platforma de observație „Inima Nistrului”.

Vlah a susținut într-o postare publică faptul că Poliția nu i-ar fi permis accesul la locul evenimentului și a adresat o critică directă președintelui Maia Sandu, declarând: „Maia, asta deja este agonie!”.

Poliția a răspuns acuzațiilor, calificându-le drept „nefondate, manipulatorii și de denigrare”. Într-un comunicat oficial, Poliția a precizat că nu a intervenit și nu a avut nicio comunicare cu persoanele aflate în zonă, solicitând Irinei Vlah să aducă dovezi sub forma unor imagini sau înregistrări video care să susțină acuzațiile. De asemenea, Poliția a făcut apel către actorii politici să nu implice instituțiile de ordine publică în disputele electorale și să nu folosească aceste acțiuni în scopuri politice.

În plus, Poliția de Frontieră a oferit clarificări suplimentare, menționând că accesul în zona de frontieră, inclusiv la platforma „Inima Nistrului”, este permis doar cu aviz prealabil, iar persoanele care nu au viza de domiciliu în regiune trebuie să obțină un permis special. Autoritățile au explicat că toate documentele necesare trebuie prezentate la timp pentru a evita orice probleme legate de acces.

Pe lângă această situație, Poliția de Frontieră a comunicat că, în dimineața zilei de 29 septembrie, s-a desfășurat o operațiune de căutare în zona de frontieră după ce trei persoane au fost observate trecând ilegal frontiera moldo-ucraineană. Din această cauză, accesul în zonă a fost temporar restricționat, iar populația locală a fost informată. Patrulele Poliției de Frontieră sunt mobilizate în căutarea persoanelor respective.

IGPF a subliniat, de asemenea, că toate procedurile de acces în zona de frontieră se aplică în mod egal pentru toți cetățenii, în conformitate cu legislația în vigoare, și a cerut respectarea acestora pentru a asigura siguranța și ordinea în zonă.

Total
0
Shares
Total
0
Share