DOC // Gafă, cenzură sau exces de zel? Jurnal TV a refuzat publicarea spotului electoral al lui Alexandr Stoianoglo, invocând obiecțiile înaintate în privința unui alt candidat

Jurnal TV se află în mijlocul unei controverse, după ce a refuzat difuzarea unui spot electoral al candidatului la alegerile prezidențiale, Alexandr Stoianoglo. Candidatul susținut de PSRM a acuzat postul de televiziune de cenzură și partizanat politic, susținând că decizia de a bloca difuzarea mesajului său de 5 minute este neîntemeiată.

Stoianoglo a explicat că motivul invocat de Jurnal TV pentru refuzul difuzării a fost că mesajul său „nu s-ar încadra în tematica electorală”. În plus, în scrisoarea oficială de refuz, postul a inclus un fragment din mesajul unui alt candidat electoral, atribuindu-l lui Stoianoglo. Acesta a calificat această greșeală drept o gafă gravă și o încercare de manipulare a opiniei publice.

„Este o încălcare flagrantă a drepturilor mele de concurent electoral, garantate de lege, și un act de dezinformare”, a declarat Stoianoglo, subliniind că acest incident ridică semne de întrebare cu privire la imparțialitatea și profesionalismul postului de televiziune.

Candidatul a precizat că alte instituții media au difuzat fără probleme același spot electoral, ceea ce, în opinia sa, demonstrează că decizia Jurnal TV nu are fundament legal. Stoianoglo a condamnat ferm ceea ce el consideră a fi „partizanat mediatic” și a solicitat conducerii postului să reconsidere decizia, cerând ca mesajul său să fie difuzat conform prevederilor Codului Electoral.

„Puterea actuală a pus stăpânire pe tot spațiul mediatic. Observăm acest fenomen chiar în contextul actualei campanii electorale, când sunt cenzurate mesajele unor concurenți electorali”, a adăugat Stoianoglo, cerând ca toate instituțiile media să respecte drepturile legale ale tuturor candidaților și să promoveze o informare obiectivă.

Menționăm că textele „Conducători ai Moldovei de felul celora pe care-i avem în ultimii ani – lipsiți de competență, de gândire logică și rațională, de talent iar pe lângă asta și corupți – Țara noastră n-a avut niciodată” și „Primul scop al acestui referendum este de a obține cu orice preț alegerea din nou în calitate de președinte a acestei femei, care nu s-a realizat ca președinte de țară” sunt din sportul electoral al PCRM, examinat și de CA, iar în Spotul lui Stoianoglo nu sunt aceste afirmații.

Total
0
Shares
Total
0
Share