Grigore Caramalac recunoaște că prietenii săi sunt arestați în dosarul tentativei de omor a lui Vlad Plahotniuc

Grigore Caramalc, care este învinuit de procuratură ca fiind cel care a comandat omorul liderului PD, Vlad Plahotniuc, a acordat un interviu pentru newsmaker în care a recunoscut că este supărat pe faptul că prietenii săi se află după gratii.

În cadrul inerviului, Grigore Caramalac a declarat că se cunoaște personal cu Plahotniuc doar că nu poartă nici o vină, adică nu el este cel care a comandat omorul președintelui PDM.”Am obosit să fiu învinuit de atâtea crime, iar ceea ce s-a întâmplat cu prietenii mei, după ce ei au ajuns după gratii, va trebui să spun multe lucruri interesante.” a spus Caramalac.

Astfel, “Bulgarul” recunoaște că cei care au ajuns după gratii în dosarul comandării omorului liderului democrat, Vlad Plahotniuc sunt prietenii săi. Caramalac are mai multe dosare deschis în Republica Moldova. Acesta a fost dat în căutare generală de autoritățile moldovenești. Se știe că “Bulgarul” se află momentan la Moscova, dar autoritățile moldovenești nu se află în relații bune cu Rusia pentru a cere extrădarea cunoscutului criminal.

Amintim că o grupare criminală a fost creată în anul 2016 pentru a-l asasina pe Vlad Plahotniuc. Din grupare fac parte Valeriu Zabolotnîi, vicepreședintele Fondului veteranilor sportului, a căruit președinte este de fapt Caramalac. Totodată în grup mai intrau și apropiați ai Bulgarului, Stepan Kirov și Dmitrii Șevcenco. Ulterior Zabolotnîi și Kirov l-au angajat pe un locuitor al Transnistriei, Iurie Parhomenco care trebuia să întocmească planul omorului. Ulterior Parhomenco și-a recunoscut vina.

 

Total
0
Shares
 
Total
0
Share