Parlamentul European a luat o decizie istorică! A salvat meme-urile de la dispariție

Parlamentul european a votat contra adoptării unei noi legi de drept de autor care a stârnit controverse în internet din cauza unei posibile dispariție a meme-urilor. Rezultatele alegerilor au fost publicate pe twitter de reprezentantul Partidului Piraților din Parlamentul European, Julia Reda.

Astfel, din 627 de deputați prezenți, 278 au votat pentru dispariția meme-urilor, iar 318 contra. 31 de deputați s-au abținut de la vot.

Noile reguli conțineau un regulament nou de prelucrare a informației. Se planifica că unele companii vor scana toată informația din internet, încărcată pe rețele de socializare sau alte site-uri. Toate file-urile trebuie să fie verificate la exclusivitate. Dacă unul din ele ar fi “furat”, avea să fie imediat șters.

Experții au prevenit că adoptarea acestei legi va aduce la dispariția meme-urilor și parodiilor pe internet. Ei bănuiau că acest lucru poate schimba radical comportamentul rețelei globale și a utilizatorilor acesteia. Cei care susțineau legea spuneau la rândul lor că aceasta va asigura autorii ca conținutul lor să nu fie piratat.

Legea va fi revizuită. Se planifică o altă dezbatere asupra documentului în Parlamentul European. Se presupune că legea va fi din nou supusă votului în septembrie.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share