După valul de căldură, Europa a fost lovită un val de frig

După valul de căldură, Europa a fost lovită un val de frig, vremea in tarile europene, ue bruxelles, germania angela merkel 

Duminică dimineață, mai multe regiuni din Europa s-au înregistrat temperaturi mult sub normalul acestei perioade și chiar zăpadă și îngheț la înălțimi neobițșnuite. Valul de aer rece vine la scurt timp după ce statele din vestul și centrul Europei s-au confruntat cu caniculă și temperaturi record.

Îeri, în mai multe regiuni din Franța, Germania, Elveția, Austria și Italia s-au înregistrat temperaturi record pentru sfârșitul lunii august, iar în unele regiuni din Alpi a nins. Pe rețelele de socializare au fost postate filmulețe și imagini cu zăpada căzută sâmbătă noaptea.

Un exemplu este cabana montană Bioch din nordul Italiei, unde la înălțimea de 2.079 m a fost înregistrat un strat proaspăt de zăpadă de 30 cm. De asemenea, tot în Italia, la Alta Badia din Alpii Dolomiți au căzut peste 40 cm de zăpadă sâmbătă noaptea.

Meteorologul elvețian Jörg Kachelmann a postat pe Twitter un mesaj în care scrie că în mai multe zone din Elveția s-au înregistrat peste 40 cm de zăpadă proaspătă și că în unele zone din Germania pământul a înghețat. La Zugspitze, în Elveția, o stațiune situată la 2960 m, s-au înregistrat temperaturi de -6,2 ° C, iar în Bernau din Pădurea Neagră, mercurul termometrului a coborât la -2,4° C.

În această dimineață, în zonele joase din nordul Germaniei, termometrul a ajuns la o singură cifră. Expertul în meteorologie dr. Ryan Maue, a vorbit într-o postare pe Twitter despre „minime record” înregistrate în Franța și Germania.

Publicația britanică UK Daily Star scrie că temperatura a scăzut la -2° C sâmbătă dimineață în Parcul Național Cairngorms din nordul Scoției, în apropiere de Inverness. În Edingurgh termometrul s-a oprit la 2° C.

În Anglia și Țara Galilor temperaturile au scăzut până la 6 grade, în timp ce în Londra temperatura resimțită în aer a fost de 5 grade.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share