Opinie juridică: CEDO a admis expulzarea în Turcia!

Opine juridică, CEDO a admis expulzarea în Turcia, sis, liceul orizont chisinau, liceul moldo-turc, extradare cetateni turci din moldova 

În cazurile excepționale, acolo unde este necesară o implicare promptă, în conformitate cu articolul 39 din Regulamentul său de procedură, Curtea Europeană a Drepturilor Omului poate indica măsuri provizorii pentru orice stat parte la Convenția europeană a drepturilor omului, scrie Andrei Oțel pe blogul său opiniijuridice.wordpress.com.

În majoritatea cazurilor, reclamantul solicită suspendarea unei expulzări sau a unei suspendări extrădare.

Măsurile provizorii ale CEDO constau în amânarea și interzicerea extradării și expulzării, atunci când se adeverește că este un risc iminent pentru  viața și sănătatea celor supuși expulzării sau dacă este risc de a fi încălcat alt articol CEDO cum ar fi 6,8, etc…

Ieri, CtEDO a publicat un raport în care sunt prezente țările împotriva cărora s-a cerut aplicarea măsurilor prealabile și statele în care trebuia să fie expulzați reclamanții sau în care au fost expulzați. Raportul dat cuprinde perioada 1 ianurarie 2018 — 30 iunie 2018.

Conform acestui raport, CtEDO nu a admis nicio cerere de aplicare a unei măsuri prealabile în cazurile când reclamanții trebuiau să fie expulzați în Turcia.

Mai mult ca atât, CtEDO a admis expulzarea cetățenilor turci de către așa țări precum Franța, Germania, Georgia, Croația și Norvegia.

Respectiv, simpla expulzare a cetățenilor turci nu este o încălcare CEDO, mai mult ca atât, nu se poate prezuma că aceștia vor fi supuși torturii sau le este pusă în pericol viața, fapt constatat de însăși Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care nu a suspendat și anulat expulzarea din țările europene a cetățenilor turci, iar asta demonstrează că opoziția fiind în agonie, se leagă de orice posibilitate de a-și face raiting politic și de a lovi în instituțiile statului, iar pentru asta folosesc tehnici și metode foarte murdare.

Informați-vă corect, studiați primele surse și nu vă lăsați manipulați. CEDO admite expulzarea în turcia în anul 2018. Lucrurile stau altfel decât ni le desenează opoziția!

dodon ergogan, Opine juridică, CEDO a admis expulzarea în Turcia, sis, liceul orizont chisinau, liceul moldo-turc, extradare cetateni turci din moldova 

Total
0
Shares
 
Total
0
Share