Propunerea primarului de Chișinău: Studenţii din Capitală să nu mai înceapă lecţiile la ora 8!

Propunerea primarului de Chișinău, ruslan codreanu, Studenţii din Capitală să nu mai înceapă lecţiile la ora 8, universitati moldova, usm, asem, utm, educatie moldova stiinta si cercetare

Studenţii din Capitală ar putea să nu mai înceapă lecţiile la ora opt dimineața. Asta este propunerea primarului interimar, Ruslan Codreanu, pentru a rezolva problema ambuteiajelor mantinale în Chișinău. Edilul Capitalei spune că va discuta cu rectorii universităţilor să modifice orarul.

Iar studenţii spun le-a plăcut ideea, dar vor ca lecţiile lor să înceapă mai târziu. “Cred că prea devreme nu vom reuşi să venim, mai ales aceştia care facem naveta, dar mai târziu, nu cu mult, am fi de acord” – a spus un tânăr. “Şi normal că aş vrea mai târziu, macar la opt jumătate. Da, este trafic şi se întâmplă că întârzii.” – a replicat altul.

În prezent, iniţiativa a fost deja implementată la şase întreprinderi municipale. “Oraşul nu este de cauciuc, bulevardele, din păcate, nu pot fi lărgite, astăzi numărul de maşini creşte, pentru că deja două maşini per familie nu este un lux” – a declarat primarul Ruslan Codreanu.

Unii şoferi salută această iniţiativă, iar alţii sunt de părere că propunerea nu va rezolva problema. “Se poate şi aşa, de ce nu, dacă, de exemplu, lumea chiar întârzie la serviciu, dimineaţa, din pricina la ambuteiaje.” – afirmă un șofer. “Ambuteiaje au fost şi o să fie. Să se înveţe oamenii să meargă şi să cedeze unul altuia.” – a spus alt șofer.

Așteptăm ce vor spune și managerii universităților din Capitală.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share