Micul dejun perfect trebuie să conțină proteine, carbohidrați, legume și fructe, să îți asigure cantitatea necesară zilnică de fibre și să îți dea energie. În același timp, o rețetă de mic dejun trebuie să fie ușor de preparat, delicioasă și să arate foarte bine pentru ca tu să-ți începi ziua cu un zâmbet. Iată mai jos cum să prepari un mic dejun cu ouă Benedict!
Ingrediente:
8 ouă
1 linguriță de zeamă de lămâie
8 felii subțiri de șuncă de curcan(sau bacon)
8 felii de pâine integrală prăjită
2 lingurițe de unt sau margarină dietetică
legume proaspete: ceapă, ardei, roșii, sparanghel etc.
Pentru sos:
2 gălbenușuri de ou
un vârf de linguriță de muștar
zeamă de lămâie
sare
puțin unt
sos iute sau puțin chili
Preparare:
Prepară sosul olandez astfel: în blender se pun gălbenușurile de ou, muștarul, zeama de lămâie după gust, sare și sos iute sau chili și se amestecă 5 secunde. Topește untul la microunde timp de 1 minut. Toarnă untul fierbinte în blender și amestecă sosul la viteza maximă. Păstrează sosul cald până prepari ouăle, punând blenderul într-un vas cu apă caldă.
Fierbe apa într-o tavă întinsă, adăugând în ea puțină zeamă de lămâie (nu va afecta gustul, ci doar vă ajuta să nu se împrăștie ouăle). Sparge ouăle într-un bol și apoi pune-le pe rând în apă fierbinte. Lasă-le pe foc mic timp de 20 minute, până când albușul devine opac dar gălbenușurile sunt încă moi.
Scoate ouăle gata făcute cu o paletă de metal sau lemn pe o farfurie. Șunca de curcan se poate prăji ușor sau o poți lăsa proaspătă. Prăjește feliile de pâine integrală.
Pregătește farfuriile pentru micul dejun: pune câte o felie de pâine prăjită, câte o felie subțire de șuncă de curcan și un ou. Toarnă puțin sos olandez pe deasupra și servește imediat, cu legume proaspete alături.
POFTĂ BUNĂ!