Gheorghe Cavcaliuc propune instalarea unui panou informativ neobișnuit pentru a reduce numărul de accidente rutiere

inspectoratul de politie, politia nationala, gheorghe cavcaliuc, igp, conducerea igp, numar de accidente rutiere, cauzele accidentelor rutiere, prevenirea accidentelor, politia de patrulare

Șeful adjunct al Poliției Naționale, Gheorghe Cavcaliuc a venit cu un anunț pentru toți participanții la trafic. Acesta a chemat șoferii și pietonii să respecte Regulamentul Circulației Rutiere. Pentru a stimula acest lucru, Cavcaliuc propune ca pe drumurile din țară să fie instalate indicatoare stradale de sensibilizare.

Nerespectarea regimului de viteză este una dintre cauzele accidentelor, iar conform analizalor efectuate, pe parcursul a 10 luni ale anului 2018, din acest motiv au avut loc 674 accidente rutiere care s-au soldat cu 116 persoane decedate și 801 persoane traumatizate.

Cavcaliuc a amintit și despre accidentele grave care au avut loc în acest weekend. În sectorul Centru al capitalei, o mașină s-a ciocnit de un pilon electric și au decedat 2 persoane, iar alte 2 s-au ales cu traumatisme. În municipiul Bălți, un automobil s-a tamponat într-un camion care staționa, iar trei persoane au fost spitalizate cu traume diverse. Pe traseul R-6 Chişinău-Orhei-Bălţi km. 126, șoferul unui camion de mare tonaj, nu a ţinut cont de condiţiile climaterice în rezultatul căruia a derapat de pe traseu şi s-a inversat, șoferul fiind traumat, iar camionul grav deteriorat. Iar pe traseul R1 Chisinau Ungheni km 19 +800 m conducatorul automobilului de model mercedes w124 avind exces de viteză, nu s-a isprăvit cu ghidajul în urma careia sa inversat, în consecințe șoferul în stare de comă a fost spitalizat, iar doi pasageri sau ales cu diverse traume.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, șeful adjunct al Poliției Naționale vine cu câteva recomandări. Astfel, șoferii sunt rugați să respecte Regulamentul circulației Rutiere, să manifeste o manieră prudentă de conducere, să adapteze viteza de deplasare la condiții de drum și condiții climaterice, să păstreze distanța de deplasare între automobile, să evite schimbarea bruscă a direcției de deplasare și acționarea sistemului de frânare a autovehiculului, să fie responsabili pentru securitatea lor și a celor din jur și nu în ultimul rând să respecte prevederilee indicatoarelor rutiere.

Gheorghe Cavcaliuc spune că a observat în alte țări un panou informativ neobișnuit care ar dori să îl instaleze și pe drumurile din țara noastră. Pentru acest lucru însă, dorește să se consulte cu cetățenii. Panoul ar trebui să aibă indicată viteza legală dar și consecințele nerespectării acesteia. Aceste indicatoarea ar putea ridica responsabilitatea șoferilor, astfel s-ar reduce numărul de accidente rutiere cu consecințe grave, prin urmare și mai multe vieți omenești ar fi salvate.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share