Un candidat la alegerile parlamentare din partea PSRM riscă 5 ani de închisoare pentru huliganism

partidul socialistilor, grigore uzun, candidati socialisti, huliganism, ion ceban, zinaida greceanii

Socialiştii au intrat în campania electorală cu un candidat cercetat penal. Grigori Uzun, care este şi deputat în Adunarea Populară din Găgăuzia, este vizat într-o anchetă a Poliţiei, după ce a luat la pumni doi muzicanţi pe malul unui lac din Vulcăneşti. Incidentul a avut loc în 19 ianuarie, de Bobotează.

Candidatul PSRM este acuzat de huliganism, alături de alte trei persoane. Potrivit ofiţerului de presă al IGP, Mariana Beţivu, alesul riscă o amendă de 67 de mii de lei sau închisoare de până la cinci ani, transmite Publika.md

În cadrul unei conferinţe de presă, secretarul PSRM, Ion Ceban, a reiterat poziţia partidului faţă de acest incident.

“Noi putem să-l încurajăm, să-i zicem, omule…atât cât este în limita legală. Omul se afla în situaţie de autoapărare. Până nu avem dovezi video sau altceva nu putem califica într-un fel sau altul sau justifica comportamentul unuia sau altuia”, a declarat Ion Ceban, secretar idiologist al PSRM.

Cei doi instrumentişti au fost luaţi la pumni în timpul unui chef unde era şi Grigori Uzun. Candidatul i-a agresta după ce bărbaţii au plecat să cânte pentru un alt grup de petrecăreţi. Gestul l-a înfuriat însă pe deputatul din Adunarea Populară. În urma incidentului, muzicanţii au ajuns la spital cu diverse traumatisme.

Reprezentanţii PSRM la Vulcăneşti au scris pe o reţea de socializare că Uzun a încercat să ia apărarea unui alt bărbat, iar de vină ar fi Ivan Raiciu, un om de afaceri din regiune, care ar fi fost implicat în scheme de contrabandă. Potrivit lor, acesta ar fi urcat la volanul unei maşini şi a intrat peste oameni.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Vulcăneşti afirmă că, printr-un apel la 112, Grigori Uzun a anunţat că acolo este un bărbat bătut. Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au discutat cu victima, care le-ar fi povestit că a căzut pe gheaţă.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share