Atenție la aceste 5 lucruri, când vrei să cumperi o mașină la mâna a doua!

Atenție la 5 lucruri când vrei să cumperi o mașină la mâna a doua, chirie auto, vinzari automobile chisinau, 999.md, vinde o masina, cumpara masina moldova, autoexpert, toyota corola 5 mii euro, 

Achizitia unei masini va veni de fiecare data la pachet cu o responsabilitate, dar si un posibil risc. Mai ales atunci cand planuiesti sa cumperi o masina la mana a doua, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont.

1. Anul de fabricatie
Cu cat un model este mai vechi, cu atat pretul masinii va fi mai scazut. Acesta nu este insa singurul motiv pentru care ar trebui sa te preocupe anul fabricatiei modelului pe care ti-l doresti. Inainte de a bate palma cu vanzatorul, asigura-te ca masina provine dintr-un an in care nu au existat probleme cunoscute pe piata cu respectivul model, in care masinile sa fi fost rechemate in service-uri auto. Unele probleme pot fi simple erori provenite din fabrica, care daca nu au fost reparate la timpul potrivit pot deveni un cosmar pentru tine mai apoi. Asadar, verifica un pic pe internet despre masina si anul de fabricatie al acesteia.
2. Cat de usor poate fi intretinuta
O masina nu inseamna o cheltuiala de moment. Va trebui sa ii faci revizii, sa o duci in service, sa ii schimbi consumabilele si sa ai grija ca totul merge ca la carte. Toate aceste lucruri pot costa, iar acesta este motivul pentru care e indicat sa iti alegi un model care poate fi usor intretinut. Vorbim de la gasirea pieselor auto, la experienta mecanicilor cu modelul tau de masina, pana la gasirea uleiului perfect de masina, daca ai spre exemplu marca Ford. Ia in calcul mereu costurile pentru intretinerea masinii, care se pot ridica in ani de zile la sume mari.
 
3. Sursa de unde cumperi automobilul
Cand cunosti masina si vanzatorul, totul poate fi simplu. Cand vrei sa cumperi un automobil dintr-o sursa complet necunoscuta, atunci e important sa fii un pic mai circumspect. Increderea se castiga, nu vine gratuit, iar in clipa in care trebuie sa platesti mii de euro pentru o masina, verifica sursa de la care o cumperi.
 
4. Daca a fost implicata in accidente
Atunci cand vei face vizionarea masinii, daca nu ai experienta prea mare cu partea mecanica si electrica, e indicat sa iei un mecanic si un electrician cu tine. Acestia pot observa rapid daca masina a suferit reparatii majore, rezultate in urma unui accident, daca a avut parte de modificari insemnate fata de modelul din fabrica si astfel poti sti cu siguranta daca e sau nu o investitie inteligenta.
 
5. Daca necesita reparatii
Nu numai istoricul masinii conteaza, ci si prezentul acesteia. Ultimul lucru de care ai nevoie este un model care va necesita o vizita rapida in service pentru reparatii. Fie ca vorbim despre probleme serioase mecanice, fie ca e vorba despre probleme la aerul conditionat al masinii, inspectarea automobilului trebuie facuta cu mare atentie. Orice posibila problema identificata poate duce la o negociere mai usoara pentru obtinerea unui pret mai bun sau la oprirea negocierilor.
 
O masina cumparata inseamna un risc, dar si o responsabilitate. Vei fi nevoit sa stii cum o pregatesti de iarna, ceea ce inseamna costuri suplimentare si va trebui sa fii mereu la zi cu toate consumabilele schimbate, daca vrei sa nu te trezesti cu probleme mai grave pe termen lung.
Total
0
Shares
Total
0
Share