Vlad Plahotniuc după convorbirile cu PSRM: Vom discuta cu colegii dacă se merită să continuăm dialogul cu socialiștii

vlad plahotniuc, blocul acum destramat, negocieri guvern, plahotniuc si greceanii, plahotniuc si nastase, plahotniuc si maia sandu, negocieri guvernare, presedinte negocieri

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc a venit cu un discurs pentru presă, imediat după consultările cu președintele, Igor Dodon. În cadrul acestei intervenții, liderul democraților a anunțat că în cadrul discuțiilor, s-a încercat găsirea unor metode de a depăși criza politică în care se află țara noastră la momentul de față.

Plahotniuc regretă faptul că la aceste discuții nu a venit blocul ACUM, care în opinia democratului pune în capul mesei orgoliul și încăpățânarea, în detrimentul intereselor societății și a cetățenilor care i-au votat. “Partidele şi-au expus viziunea, punctele comune, dar şi divergențele, noi ne-am expus părerea, crede că oamenii așteaptă de la guvernare ca toţi să ne onorăm presiunile şi să continuăm proiectele bune, drumuri, prima casa, majorarea salariilor, pensiilor, indemnizații, crearea locurilor de muncă, îmbunătățirea condițiilor în învățământ, medicină.”

Reieșind din mesajul lui Vlad Plahotniuc, se constată că în ceea ce privește domeniul social, există viziuni comune cu PSRM, divergențele apar însă la dimensiunile politice. Liderul democraților spune că vor avea loc consultații cu colegii din partid dacă vor fi continuate negocierile cu socialiștii sau nu.

Obiectivul PDM este acela de a crea repede un guvern stabil, responsabil şi eficient. Noi voim analiza cu atenție posibilitățile de a crea aceasta guvernare din aceasta perspectivă.”, conchide Vlad Plahotniuc.

Amintim că săptămâna trecută, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a lansat o invitație liderilor principalelor partide din Parlament de a se așeza la masa de negocieri, pentru crearea unei majorități parlamentare. Invitația a fost respinsă însă de deputații fostului bloc ACUM, care la rândul lor au chemat deputații la negocieri, iar când la acestea au venit trei deputați din Partidul Șor, cei din PAS și PPDA au decis că ar fi bine să fugă din sala de ședință.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share