Un fost partener de proteste a Maiei Sandu o critică dur pentru discursul de 9 mai! “Blocul ACUM decade la nivelul lui Ghimpu”

Lider politic, Maia Sandu este fericită pentru că a ajuns virgină în Parlament, sergiu mocanu antimafie, alegeri moldova 2019, pas maia sandu blocul acum andrei nastase ppda, alianta acum psrm 

Fostul partener de proteste a Maiei Sandu, Grigore Petrenco, a criticat-o din nou pe lidera PAS. De data aceasta, a avut de suferit discursul acesteia, care, în opinia lui Petrenco este unul ofensator pentru sute de mii de moldoveni. Mai mult de atât, co-președinta blocului ACUM a fost asemănată cu fostul președinte PL, Mihai Ghimpu.

Petrenco a menționat că pe fundalul a sute de mii de moldoveni care astăzi au adus omagiu soldaților morți în cel de-al doilea război mondial, declarația Maiei Sandu că în acest război nu există învingători și perdanți este una de-a dreptul jignitoare. “Prin astfel de discursuri, blocul ACUM decade la nivelul lui Ghimpu, iar Maia Sandu ajunge la fel ca Vitalia Pavlicenco”, a scris Petrenco.

“De 9 mai să spui că Declarația lui Shuman este mai importantă decât cea de capitulare a Germaniei este un act de prostie. Este clar pentru oricine că nu ar fi existat nici o Uniune a Oțelului și a Petrolului și nici un Plan al lui Shuman, dacă pe data de 9 mai 1945, prin eforturile aliaților nu era desființat regimul hitlerist.” mai scrie Grigore Petrenco pe Facebook.

În cadrul aceluiași mesaj, fostul deputat spune că Maia Sandu, ca ex-ministru al Educației ar trebui să știe că în al doilea război mondial au luptat nu zeci de mii, după cum s-a exprimat ea, dar sute de mii, dintre care, 90% împotriva coaliției hitleriste, iar după august 1944, când România a trecut de partea aliaților – 95%.

Amintim că Grigore Petrenco, a fost unul din susținătorii activi a protestelor Platformei DA. Acesta a organizat o acțiune de protest paralelă, în data de 6 septembrie 2015, când a fost reținut pentru violențe și dezordine în masă. Unul din apropiații săi, Pavel Grigorciuc, și în momentul de față este participant activ la acțiunile blocului ACUM.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share