Inamicul presei: Deputatul Andrei Năstase din nou a folosit un limbaj obscen la adresa jurnaliștilor incomozi

Dovadă video, Andrei Năstase prins cu minciuna de un coleg din Parlamentul R.Moldova, sergiu sirbu pdm, partidul democrat platforma da, blocul acum maia sandu, drumuri bune pentru moldova plahotniuc 

Etichetat de ONG-urile de media “Inamicul presei”, Andrei Năstase îşi justifică pe bună dreptate calificativul. Liderul PPDA continuă să-şi arate deschis ura faţă de jurnalişti, în special faţă de postul de televiziune Publika TV. Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Năstase a recidivat din nou. În ciuda funcţiei de deputat pe care o are, el şi-a permis să folosească un limbaj obscen la adresa jurnaliştilor, scrie Publika.md 

“Ajung într-o bună zi să fiu inamicul public, inamicul presei pentru faptul că m-am opus unei atitudini nedeontologice a unei jurnaliste de la un post de televiziune Prime. De fapt când vine Prime, el vine şi pentru Canal 2, Canal 3 şi pentru Publika WC”, a spus liderul PPDA, Andrei Năstase.
 
În opinia lui Andrei Năstase, fostul procuror al politrucul Ţopilor, atacurile la adresa instituţiilor de presă se numeşte libertate de exprimare. “Aşa îi spun oamenii, nu spun eu şi atunci eu ţin la părerea oamenilor. Eu militez pentru libertatea de exprimare”, a spus Năstase.
 
Avocatul oligarhilor penali a ţinut să insulte jurnaliştii de mai multe ori, în cadrul aceleaşi conferinţe de presă. În plus, a avut tupeul să le dea reprezentanţilor mass-media lecţii de moralitate. “Aici trebuie să le menţionez Prime, Canal 2, Canal 3, Publika WC. Să fiţi decenţi, să fiţi cât se poate de buni”, a mai spus Năstase.
 

Directorul executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent, Nadine Gogu, a declarat pentru Publika TV că va urmări această conferinţa de presă şi va veni ulterior cu un răspuns. Iar directorul executiv al Asociaţiei Presei Independente, Petru Macovei, nu a răspuns la telefon pentru a oferi un comentariu.

Telegraph amintește că pe 3 mai a fost sărbătorită Ziua Libertății Presei la nivel mondial. Atunci ONG-urile de media de la Chișinău au organizat un falsh-mob în fața Parlamentului dedicat politicienilor considerați inamicii presei, iar liderul Platformei DA s-a regăsit în această listă. De-a lungul timpului, Năstase a atacat mai mulți jurnaliști, atât fizic cât și verbal – printre aceștia se numără Vadim Ungureanu când activa la Today.md, apoi jurnalista Ana Butnariuc editor-șef la Prime TV, la fel l-a agresat și pe directorul Ziarului Național Vitalie Hadei, și din cele întâmplate astăzi vedem că politicianul continuă să manifeste același comportament anti-democratic. 

andrei nastase, inamicii presei
Total
0
Shares
 
Total
0
Share