(Video) Ministrul Agriculturii a oprit întâmplător pe un traseul național să vadă cu ce preț se vând cartofii. Iată ce a urmat

Ministrul Agriculturii a oprit întâmplător pe un traseul național să vadă cu ce preț se vând cartofii, nicolae ciubuc pdm, partidul democrat, agricultura moldova, pretul la legume, 

Ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Nicolae Ciubuc, spune că nu obișnuiește să facă live-uri pe facebook, dar azi a oprit pe traseul Chișinău-Nisporeni pentru că a observat pe cineva vânzând cartofi și nu a putut să rămână indiferent văzând prețul.

“Pe fundalul speculațiilor care tot mai frecvent sunt prezente în spațiul media, precum că prețul la cartofi a crescut esențial, vreau să infirm aceste speculații. La ziua de astăzi, ora 16.40, data de 21 mai, prețul pentru un kg de cartofi importați din Belorus constituie 11 lei. Prețul pentru ceapă este 15 lei”, a comunicat ministrul.

Mai mult, de dimineață, colegii săi de la Ministerul Agriculturii și alți reprezentați din alte instituții au mers prin piețe unde la fel au constatat o scădere esențială a prețurilor la acest tip de legume.

“În piețele cu vânzare angro, prețul la un kg de cartofi a scăzut chiar și cu 10 lei”, a spus Ciubuc. “Desigur că nu poate fi ignorat fenomentul cartofilor noi, care au apărut recent, de aceea prețurile sunt mai mari, dar sunt coresponzătoare acestei perioade – sub 20 de lei kilogramul”, a adăugat el.

Oficialul guvernamental a mai declarat că urmează ca, împreună cu colegii lui, să mai monitorizeze situația în așa fel ca consumatorii din Moldova să aibă acces la producție agricolă cu prețuri accesibile.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share