Maia Sandu pleacă la Kiev la o întrevedere cu Zelenski, Năstase rămâne acasă – consecințele votului pro-rus la APCE?

Consecințele votului pro-rus la APCE, Năstase rămâne acasă, Maia Sandu pleacă la Kiev la o întrevedere cu Zelenski, ucraina rusia, moldova ucraina, relatii externe, diplomatie moldova, dodon nastase, psrm acum, 

Năstase și Maia Sandu au plecat împreună în vizită la București, când s-au întîlnit cu Iohannis, dar la Kiev doamna premier pleacă singură. Potrivit Deschide.md, vicepremierul Andrei Năstase va rămâne acasă, aceasta fiind o consecință a votului pro-rus dat de el la APCE.

Maia Sandu susține că în timpul vizitei sale la Kiev va fi însoțită doar de ministrul de Externe Nicu Popescu, consilierul său dar și ambasadorul R. Moldova în Ucraina. Declarațiile au fost făcute astăzi după ședința Cabinetului de Miniștri.
Premierul a fost întrebată cu cine va merge la Kiev pentru că până acum nu a fost făcută publică vre-o listă cu componența delegației. „Va merge ministrul de Externe și consilierul meu și respectiv ambasadorul R. Moldova la Kiev. Aceasta este componența delegației”, a declarat Maia Sandu.
 

De mențioant că, consilierul pe politică externă al premierului, Vladislav Kulminski, a fost inclus anterior în baza de date a platformei „Mirotvoreț” înființată de Centrul de Cercetare al Crimelor contra Securității Naționale al Ucrainei.

Amintim că anterior Maia Sandu a declarat că primele vizite oficiale în calitate de premier le va face la București, Bruxelles și Kiev. La începutul lunii iulie Maia Sandu a mers în România unde a fost însoțită de vice-premierul, ministrul de Interne Andrei Năstase. Din câte vedem la Kiev, Andrei Năstase nu va merge. Însă este cert că Andrei Năstase a votat la APCE pentru revenirea Rusiei în acest for.

Pe 26 iunie, Georgia și Ucraina au depus o contestație cu privire la revenirea Rusiei în APCE. Propunerea nu a fost susținută și parlamentarii din șapte state au părăsit sesiunea în semn de protest. Iar recent președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskii a ținut un discurs la summitul Uniunii Europene. În cadrul acestuia, liderul de la Kiev a invitat toți deputații și reprezentanții statelor care au votat pentru întoarcerea Rusiei la APCE să viziteze Luganscul și Donbassul pentru a vedea ce daune a adus invazia rusă.
Total
0
Shares
 
Total
0
Share