Co-Fondatorul Agora.md, Dumitru Ciorici: Guvernul Maiei Sandu a taxat dur afacerile, crescând baza de impozitare la 100%

Unul din cofondatorii agora.md, Andrei Năstase va fi una din marile dezamăgiri ale guvernării, blocum acum nastase maia sandu, andrei nastase dumitru ciorici, platforma da andrei nastase, ministru de interne andrei nastase, 

M-au revoltat puțin niște chestii anunțate ieri de ministra Finanțelor Natalia Gavrilița, dar am văzut ulterior că nu s-a consultat nici cu asociațiile de business, iar o analiză mai atentă arată că cifrele lovesc parțial și în clasa mijlocie. Asta pe lângă taxarea dură a afacerilor prin creșterea bazei de impozitare la 100%. Altfel spus – a stârnit roiul de albini de pe toată pajiștea.

Nu sunt economist, nici studii financiare complexe nu am, însă am condus câteva companii și am o experiență de 15 ani în media. Taxele anunțate ieri la foc automat și modul cum a fost făcut acest lucru – nu e chiar ce așteptau oamenii, mai ales business-ul. Pe lângă asta, lipsa unui consultant de imagine/media în comunicarea taxelor va face ca acest subiect să fie exploatat din plin de democrați.

? Vreau să fiu înțeles corect. Îmi doresc ca acest Guvern să fie unul longeviv, care să promoveze reformele care le așteptăm cu toții de mulți ani. Însă, manierele trebuie schimbate. În primul rând trebuie faceți și puțină politică. NU E SUFICIENT DOAR SĂ ARĂTAȚI CIFRE. Mai ales când planează suspiciunea că în termen de 1 an vom avea anticipate.

?Aici apare și altă întrebare: Unde vă porniți în anticipate cu astfel de anunțuri? Vă porniți să câștigați sau deja sunteți montați să pierdeți alegerile?

Vreau să văd dacă Ministerul Finantelor al Republicii Moldova va învăța ceva din asta și dacă conducerea Guvernului se va autosesiza. Că de asta trăim într-o țară liberă, să criticăm, să fim auziți și să demonstrăm flexibilitate. Altfel, n-avem nicio șansă.

Autor: Dumitru Ciorici

Total
0
Shares
 
Total
0
Share