(video) Reprezentanții sectorului HoReCa anunță că vor organiza proteste dacă nu va fi anulată majorarea cotei TVA

sectorul horeca, ministerul finantelor, guvernul sandu, natalia gavrilita, majorarea impozitelor, majorarea taxelor, sectorul horeca, mediu de afaceri dezvoltare

Reprezentanții sectorului HoReCa au anunțat că sunt gata să iasă la proteste dacă Ministerul Finanțelor nu va revedea decizia de a ridica cota TVA de la 10% la 20%. Despre acest lucru a declarat președintele Asociației restaurantelor și a localurilor de agrement, Aneta Zasavițchi.

„Facilitățile fiscale se oferă sectoarelor care se află într-o situație complicată, acolo unde este nevoie de a fi regenerată și restructurată activitatea economică până la momentul în care se înregistrează o dinamică pozitivă și treptat se revine la normalitate. Aceasta este practica europeană de ajustare a cotei TVA în domeniul HoReCa. În cazul nostru, este vorba despre principii”, a declarat președintele Asociației restaurantelor și a locurilor de agrement, Aneta Zasavițchi.

În cazul în care, autoritățile nu vor renunța la decizia de a majora până la 20% cota TVA pentru HOERECA proprietarii localurilor susțin că vor ieși la protest.

Ministerul Finanțelor a declarat că decizia a fost luată în urma discuțiilor cu Fondul Monetar Internațional.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share