Mazda lansează prima sa mașină electrică: cât de specială este MX-30 cu portiere Freestyle

mazda mx30 electrica, prima masina electrica mazda

Dacă nu te mulțumește oferta actuală de autoturisme electrice, te vei bucura să afli că Mazda a intrat în competiția pentru un bolid electric arătos și accesibil, scrie PLAYTECH.RO.

La ora actuală, majoritatea producătorilor din industria auto au anunțat modele cu propulsie electrică. Mazda s-a prezentat destul de târziu ”la petrecere”, dar al său MX-30 electrificat nu este deloc de neglijat. Creația anunțată la târgul auto de la Tokyo reprezintă un concurent direct pentru Tesla Model X, dar probabil va ajunge la utilizatori cu un preț semnificativmai accesibil.

Mazda MX-30, în varianta standard, ascunde la interior o baterie de 35,5 kWh și vine la pachet cu e-Skyactiv. Particularitatea care va fura însă privirile trecătorilor constă în portierele care se deschid spre laterale. Acest sistem este intitulat Freestyle și a fost folosit inițial de Mazda în modelele sale de top, din seria RX-8. Practic, atât portierea din spate, cât și cea din față pleacă dinspre centrul mașinii, la deschidere. Funcția este promovată ”ca utilizatorii să inventeze moduri noi și creative de a-și folosi mașina.”

Pe lângă portierele care vor facilita intrare și ieșirea din mașină într-o manieră rapidă, MX-30 nu este un SUV exagerat de mare. În schimb, se rezumă la doar 4,26 metri lungime și 1,52 metri înălțime. La capitolul detalii tehnice, portiera din față se deschide la un unghi de până la 82 de grade și este urmată de portiera din spate cu un unghi maxim de până la 80 de grade.

Pentru că suntem în 2019, noul bolid vine încărcat cu o serie de tehnologii asistate de inteligență artificială. Electric G-Vectoring Control Plus face referire la un mecanism avansat de schimbare a centrului de greutate al mașinii în viraje, inițial pe partea din față a mașinii, iar la ieșirea din curbă, pe partea din spate. Motorul electric este integrat în partea din față a mașini, în timp ce bateria este ascunsă sub podea pentru a oferi structura automobilului. Se încarcă rapid prin standardele CHAdeMO sau COMBO. Prețul sau detaliile de disponibilitatea nu au fost încă făcute publice.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share