Kozak, “părintele politic” al alianței dintre Maia Sandu și Igor Dodon: “Slavă Domnului că s-a rupt alianța ACUM-PSRM”

Kozak va fi întâmpinat cu proteste la Chișinău, Unioniștii vor cere retragerea armatei rusești

Vicepremierul rus Dmitri Kozak, principalul artizan al formării coaliției dintre „ACUM” – PSRM, este mulțumit că, după aproape șase luni, s-a încheiat mariajul partidelor de dreapta cu PSRM. Aceasta se miră cum de această coaliție dintre „ACUM” – PSRM a durat atât de mult. Declarația a fost făcută de Kozak ieri, după întrevederea cu premierul Ion Chicu, scrie ziarulnațional.md.

Oficialul rus a menționat că nu ar fi avut nicio tangență la formarea coaliției dintre „ACUM” – PSRM, ci „așa a fost conjunctura”.

„A fost o coaliție de situație. Trebuia de urgență de luat o decizie pentru a depăși criza politică. Nu am avut nicio interacțiune în ceea ce privește formarea acelui guvern. Am propus atunci o opțiune de a decriminaliza R. Moldova, pentru a crea condiții de a desfășura alegeri libere. Am înțeles din start că o asemenea coaliție nu poate fi durabilă. Mă mir că a durat aproape șase luni”, a spus Kozak.

Acesta a explicat și de ce majoritatea parlamentară „ACUM” – PSRM s-a rupt: „Așa se întâmplă când oamenii au diverse principii în ceea ce privește politica externă. Slavă Domnului că s-a întâmplat în acest fel și s-a rezolvat totul fără alegeri anticipate. Alegătorii din R. Moldova au obosit de alegeri”.

Kozak mai spune că Rusia nu are nicio atribuție la ruperea coaliției „ACUM” – PSRM și la formarea Guvernului Chicu.

„A apărut un guvern care nu va discuta despre prioritățile politicii externe, ci va lucra la dezvoltarea economică, va continua reformele… Nu s-a întâmplat nimic groaznic, nu am tras ițele…Sperăm că nu au făcut-o nici partenerii noștri europeni și americani. Aceasta este alegerea suverană a R. Moldova”, a conchis Dmitri Kozak.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share