Social

A ajuns în culmea disperării. Un tânăr moldovean este este supus discriminării în comunitatea sa, după ce a revenit din Milano

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr moldovean este supus discriminării în comunitatea sa, după ce a revenit din Milano, oraș afectat de noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, care a îndemnat populația să nu cadă în extreme și să fie înțelegătoare.

„Am fost sesizați vizavi de o persoană care a călătorit cu ruta Milano – Chișinău, un tânăr care este acum supus unor efecte negative ale discriminării în comunitate. Totuși, înțeleg că este o situație epidemiologică, ce trebuie ținută sub control, chiar astăzi Guvernul a aprobat mai multe măsuri restrictive, pentru disciplinarea unor persoane care nu respectă regimul de autoizolare, dar oricum îndemn în cazul respectiv populația RM să fim foarte înțelegători, să nu mergem pe extrema de discriminare și de încălcare a drepturilor omului”, a subliniat ministra Sănătății

„Tânărul a ajuns la culmea disperării și cazul este confirmat de medicul din comunitate, că într-adevăr este discriminat”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Ministra a menționat că astfel de cazuri nu au fost sesizate în rândurile medicilor: „Nu avem cazuri și mă bucur de solidaritatea sistemului medical în situația vizată. De discriminare din partea sistemului medical nu s-a discutat și nu avem astfel de semnale”.

Ministra Sănătății a anunțat, astăzi, că niciun pasager de pe cursa Milano-Chișinău, cu care a ajuns în Republica Moldova femeia infectată cu coronavirus, pe 7 martie 2020, nu prezintă simptome de infectare. Totodată, cei 10 cetățeni străini, căutați de autorități, de pe aceeași cursă, au fost identificați și localizați, de către Ministerul Afacerilor Interne.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat pe 7 martie în Republica Moldova, fiind vorba despre o femeie venită din Italia.

La 10 martie, încă două cazuri de coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. Este vorba despre doi adulți, care au fost spitalizați la Toma Ciorbă, după mai multe zile petrecute acasă, fără a respecta un regim de carantină. Aceștia au efectuat vizite în Italia, la sfârșitul lunii februarie.

Până astăzi, 20 de persoane au fost spitalizate fiind suspectate de infecție cu coronavirus. 14 persoane sunt internate la Toma Ciorba, iar alte 8, două mame și șase copii, au fost spitalizate în spitalul de boli infecțioase pentru copii.

Citește și: OFICIAL: La ora actuală sunt 13 cazuri suspecte la infecția COVID-19

loading...

Comments are closed.