A avut loc o nouă ședință a coaliției PSRM-PDM. Deciziile adoptate

Progresele înregistrate în îndeplinirea angajamentelor necesare pentru obţinerea tranşei a doua din asistenţa macro-financiară au fost discutate ieri, în cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare, la care a participat întreg cabinetul de miniştri şi preşedintele ţării, informează Telegraph.md

Majoritatea parlamentară va acorda suport Guvernului pentru aprobarea, în termenii stabiliţi, a tuturor proiectelor necesare. Astfel, deputaţii PDM şi PSRM au dat asigurări că sunt gata să aprobe în lectură finală proiectul de lege privind ONG-urile, cu modificările de rigoare, astfel încât orice riscuri de corupţie sau finanţare netransparentă să fie excluse. De asemenea, proiectul privind cetăţenia din investiţii urmează a fi anulat, iar Consiliul Coordonator al Audiovizualului şi Consiliul Concurenţei – auditate.

Deputaţii din majoritatea parlamentară şi membrii Guvernului au menţionat importanţa resurselor financiare, mai ales în contextul crizei provocate de coronavirus, inclusiv a tranşei a doua în valoare de 30 milioane de euro din partea Uniunii Europene. Totodată, premierul Ion Chicu a dat asigurări că, în ciuda crizei legate de COVID-19, situaţia financiar-bugetară se îmbunătăţeşte treptat, după ce în ultimele luni încasările la buget scăzuseră.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share